Стачка започва на летищата в Германия

Стачка започва на летищата в Германия

Стачни действия на летищата в Германия: Проблеми с трафика се очакват в четвъртък

 

Служителите по сигурност на летищата в Германия се подготвят за нови стачни действия, които се очаква да създадат сериозни проблеми с въздушния трафик в страната. В четвъртък, профсъюзите на служителите по сигурност обявиха предупредителна стачка с искания за по-високи заплати и подобрени условия на труд.

 

Летищата в големите градове като Франкфурт, Берлин, Хамбург, Кьолн, Бон и други се очаква да бъдат засегнати от отменени полети и забавяния. Протестът ще включи около 25 хиляди служители по сигурност, които изразяват своите грижи относно условията на труд и размера на заплатите.

 

 

Стачката започва рано в четвъртък и се предвижда да продължи до полунощ. Последната стачка на този вид през март миналата година приключи със споразумение, което включваше значително увеличение на заплатите. Този път, исканията за увеличение на доходите отново са в центъра на вниманието, а преговорите със стачковите лидери трябва да продължат през идната седмица.

 

Отделно от стачката на летищата, в петък, очакваме стачка в обществения транспорт в 15 от 16-те федерални провинции, което може да създаде трудности за пътниците преди почивните дни. Този последователен вълнуващ период на стачки изправя Германия пред предизвикателства в управлението на транспортните услуги и въздушния трафик в страната.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 14 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Индия брои дните до вълнуващото кацане на Луната

Индия брои дните до вълнуващото кацане на Луната

Свят
Авторски фотографии за добра кауза

Авторски фотографии за добра кауза

Репортажи
Съвети за стартиращи инвеститори

Съвети за стартиращи инвеститори

Инвестиции