Взрив в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов

Взрив в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов

Взрив в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов

 

Днес около обед в завода за целулоза "Свилоза", разположен в близост до Свищов, избухна взрив. Инцидентът се случи в инсталацията за хлорен диоксид, която е част от производствената линия за целулоза. След възникналото запалване в инсталацията, ситуацията ескалира до взрив, който предизвика пожар.

 

Изпълнителният директор на "Свилоза", Михаил Колчев, заяви пред БНР, че пожарът е потушен и че в момента се провеждат проверки за установяване на последствията от инцидента. По думите му, материални щети са нанесени, но точният им размер и характер тепърва ще бъдат установени.

 

В резултат на инцидента има пострадали двама души. Един пожарникар е паднал и се е ударил, а един работник е бил ударен. Състоянието им не е сериозно и дори не са потърсили медицинска помощ, подчерта Колчев.

 

Успокояващо е, че няма опасност от химическо замърсяване, което да застраши околната среда или населението в близост до завода. Въпреки това, екипите продължават да следят ситуацията и да извършват необходимите проверки.

 

Инцидентът е предизвикал сериозни опасения сред работещите в завода и местните жители, но бързата реакция на противопожарните екипи и професионализмът на служителите на "Свилоза" са предотвратили по-сериозни последствия. 

 

Взривът в завода за целулоза "Свилоза" е напомняне за важността на безопасността в производствените процеси и необходимостта от строги контролни мерки. Докато точните причини за инцидента и пълният обем на щетите предстои да бъдат установени, радващо е, че няма сериозно пострадали и че екологичната безопасност е гарантирана.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Мария Габриел разкрива стратегически приоритети

Мария Габриел разкрива стратегически приоритети

Политика