Откриха топлата вода: Google ще ни води туристи

Откриха топлата вода: Google ще ни води туристи

Новаторски идеи или просто стандартен дигитален маркетинг? 

Министерството на туризма обяви новата си стратегия за реклама на България в Google

 

Министърът на туризма Зарица Динкова обяви, че Министерството на туризма ще започне активна рекламна кампания в Google с цел популяризиране на България като четирисезонна туристическа дестинация. Това стана ясно по време на блиц контрол в ресорната парламентарна комисия, където министърът представи подробности за иновативния подход към рекламата и маркетинга на страната.

 

Според изявлението на министъра, Министерството на туризма вече разполага с кредитна линия от Google в размер на 2,5 милиона евро. Този финансов ресурс ще бъде използван за стартиране на онлайн рекламни кампании, насочени към глобалната аудитория през платформата на Google.

 

"Моята визия е, че трябва да използваме изключително ефективно новите модерни средства за маркетинг и реклама, дигиталните платформи." - каза министър Динкова. Тя добави, че стратегията трябва да бъде балансирана и да следва стратегическата цел да утвърди България като привлекателна четирисезонна дестинация.

 

Специално внимание ще бъде отделено и на вътрешния туризъм. Министърът заяви, че подписването на договорите с Google ще бъде фокусирано върху метрика и отчетност като плащанията ще се извършват на четиримесечна основа. Това, по думите на Динкова, ще позволи по-голяма гъвкавост и по-ефективно управление на рекламните кампании.

 

Относно въпросите за маркетинг и реклама, министърът подчерта важността на Дунавските общини и пристанища. Търсят се варианти за тяхното позициониране, представяне и включването им към туристическите пакети. Също така беше обявено, че предстои изпращането на туристическо аташе в Румъния, като част от усилията за привличане на посетители от този съседен пазар.

 

С новата стратегия за реклама и маркетинг Министерството на туризма се надява да подобри видимостта на България като туристическа дестинация и да привлече по-голям брой туристи през цялата година.

 

Остава ни да се надяваме новата система и реклама да бъде ефективна и работеща.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: