Защо Ким Мен Ун разрушава двореца си?

Защо Ким Мен Ун разрушава двореца си?

Сателитни снимки разкриват разрушаване на резиденция на Ким Чен Ун

 

Последните сателитни снимки, обнародвани в социалните мрежи, разкриват сериозни разрушения в резиденцията на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, съобщават източници. Според акаунта @NobodyGerman в Twitter, няколко сгради в комплекса Рьокпо, разположен в покрайнините на столицата Пхенян, са били съборени или преустроени.

 

Дворецът Рьокпо е добре известен със своя лукс и роскош, служейки като зимна резиденция на Ким Чен Ун. Това е символично място, което издига лидера над обикновените севернокорейци, които са изправени пред бедност и трудности. Разрушенията в резиденцията носят нови въпроси и предположения относно бъдещите планове за комплекса.

 

Според анализатори от групата NK Pro, които следят развитието на Северна Корея, основните жилищни сгради и подпомагащите структури на комплекса вероятно са били разрушени в периода между 21 и 25 април. Това може да сочи към възможно прехвърляне на собствеността на комплекса за военни цели, което съответства на последните усилия на Ким Чен Ун за модернизиране на въоръжените сили на страната.

 

Този ход също така може да бъде свързан с плановете на лидера да укрепи военната роля в националното развитие или да консолидира военните съоръжения. Това се случва в контекста на последните промени в конституцията на страната, която определя Южна Корея като "основен враг", както и на кампанията за премахване на препратките към обединението.

 

Въпреки това, въпросите за бъдещето на резиденцията на Ким Чен Ун продължават да бъдат отворени. Сателитните снимки подчертават сложната политическа и военна динамика в Северна Корея, която продължава да бъде фокус на вниманието на световната общност поради своите ядрени и военни програми.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 8 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Мария Габриел разкрива стратегически приоритети

Мария Габриел разкрива стратегически приоритети

Политика
Извънредната среща на Европейските лидери завърши без резултат

Извънредната среща на Европейските лидери завърши без резултат

Свят