Бедствено положение в Шуменско и Добрич

Бедствено положение в Шуменско и Добрич
  • Каква е ситуацията в бедстващите общини?
  • Има ли затворени пътища? 
  • На кои места се работи все още за възстановяване на електричество?

 

Снежна обстановка и преустановено електрозахранване, заради много паднали електрически стълбове и далекопроводи. Стартира реконструкция и възстановяване на електрическата мрежа. 

 

Пътищата са отворени и проходими при зимни условия. 

 

Фирмите за снегопочистване работят активно във всички населени места и райони извън тях, но снегонавяването затрупваа спед тях. 

 

Всички пътни артерии вече са отворени с изключение на  директния път Добрич-Варна  (Аксаковската Панорама), където все още има закъсали и обърнати тирове.

 

 

Според синиптици Бурята Фредерик вече е далече от нас и няма допълнителни опасности. Вече няма да има снеговалежи, а само валежи от дъжд. Силните пориви на вятъра вече отминават и няма да има още опасности. 

 

Снежната покривка от 15-20 см заедно със силния вятър и навяванията с големина един метър и повече са причина за сложното време в община Шумен. 

 

Припомняме, че пътя Русе-Шумен след като бяха изтеглени автомобили в преспите. 

Пътят Шумен-Русе е отворен за движение, започват да се пускат поетапно автомобилите, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова. От полицията призовават водачите да шофират внимателно и да тръгват на път, след като се запознаят с актуалната пътна обстановка.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 17 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Загинали и ранени в Истанбул след експлозия

Загинали и ранени в Истанбул след експлозия

Свят