ТикТок трие музика и видеата остават заглушени

ТикТок трие музика и видеата остават заглушени

Изтеглянето на музиката на "Юнивърсъл мюзик груп" от TikTok предизвиква вълна от реакции

 

В началото на тази седмица, музикалната индустрия беше потресена от решението на "Юнивърсъл мюзик груп" да изтегли своята музика от популярната социална платформа TikTok. След изтичането на лицензионното споразумение между двата гиганта в сряда, компанията "Юнивърсъл" спряла разрешаването на използването на своите артисти и техните творби в приложението.

 

Потребителите на TikTok вече се сблъскаха с факта, че множество хитове от изпълнители като Ариана Гранде, Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш и други, изчезнаха от техния музикален репертоар. Новите видеа не могат да бъдат аранжирани с тези песни, а старите видеа с музика на "Юнивърсъл" се изправят пред риск да изчезнат или бъдат без звук в режим "muted", в зависимост от решението на самата платформа.

 

Процесът на изтегляне и заглушаване на музиката ще отнеме няколко дни, като и създава допълнителни проблеми за създателите на съдържание и потребителите на платформата за кратки видеа TikTok. Въпреки че платформата обещава да запази старите видеа, те най-вероятно ще загубят своя звук, който досега беше неотделима част от тях.

 

В писмо, публикувано във вторник и насочено към изпълнителите и авторите на песни, "Юнивърсъл" подчерта три ключови въпроса, с които не успяха да постигнат споразумение с TikTok. Първият е свързан с "подходящото обезщетение" за изпълнителите и авторите на песни, което според "Юнивърсъл", е несъразмерно в сравнение с други социални платформи.

 

Вторият въпрос засяга "защитата на творците от вредните ефекти на изкуствения интелект", предизвикващ интерес към начина, по който TikTok използва технологията, за да модерира съдържание.

 

Накрая, третият въпрос засяга "онлайн безопасността" на потребителите на TikTok, като подчертава важността на защита на личните данни и предотвратяване на потенциални заплахи в онлайн пространството.

 

Този ход от "Юнивърсъл мюзик груп" може да повлияе на динамиката в музикалната индустрия и да стане все по-осезателна необходимостта от преговори и справедливо обезщетение в дигитална ера и особено на използването на дигитталнни продукти в социалните мрежи. Остава да се види какво ще се случи в следващите дни и какви ще бъдат последиците за музикалната сцена и потребителите на TikTok.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 55 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Кубрат Пулев доминира и победи Анджей Вавжик

Кубрат Пулев доминира и победи Анджей Вавжик

Електронни спортове