Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Почина легендата на италианската музика Тото Кутуньо, съобщи италианската агенция АНСА. Известният на млади ии стари певец е починал в болница в Милано. Познат на публиката с италианските си шансони и особено песентга “Лашатеми кантаре” Lasciatemi Cantare, чието оригинално име всъщност е l'italiano, създадена през 1983 година.

 

Истинското име на певеца е Салваторе Кутуньо. Роден в Тоскана на 7 юли 1943 година. След дълго боледуване ни напусна на 22 август 2023 година. 

 

През 1976 година участва на фесивала Санремо с групата Албатрос, спечелвайки трето място на престижния конкурс. Малко след това групата се разпада и започва своята солова кариера. 

 

Интересен факт е, че през март 2019 г. група политици от украинския парламент се опитват да спрат концерта на Кутуньо в Киев, настоявайки чрез отворено писмо до ръководителя на службите за сигурност на страната Васил Грицак да забрани на певеца да влиза на украинска територия. Като го определят като "поддръжник на руската война в Украйна“.

 

Два дни преди това колегата италиански певец Албано Каризи беше включен в черния списък на украинския уебсайт Myrotvorets. Въпреки противоречията, концертът в крайна сметка се провежда в Киев на 23 март. 

 

 

Звукозаписната компания на Кутуньо Carosello Records излезе с изявление: 

 

„Малко повече от месец след своя 80-и рожден ден ни напуска един от най-прочутите италиански артисти за всички времена. Певец и композитор с повече от 100 милиона продадени копия от албумите му, най-известният представител на италианската музика по света, който разнасяше традицията на италианската песен в чужбина, артист с изключителна кариера, който ще продължи да ни вдъхновява и обединява“.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 117 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: