Вдъхновяващи перспективи: Как утрешният ден ни дава възможност за Растеж и Успех

Вдъхновяващи перспективи: Как утрешният ден ни дава възможност за Растеж и Успех

Защо с нетърпение да очакваме утрешния ден

Утрешният ден - новите усмивки, мечти и копнежи

 

  • Защо се страхуваме, като сме в очакване на утрешния ден?

  • Защо е нужно да променим вътрешните си нагласи?

  • Какво ще получим, когато дойде утрешният ден?

  • Защо не трябва да гледаме на живота като на една цикличност от повтарящи се действия?

  • Готови ли сме за нови предизвикателства?

 

 

Бързо отминаващото време

 

Днес ще споделя с вас една максима, а именно: “Ако всеки ден ние се страхуваме за утрешния, това няма да доведе до нищо добро”. Е, нима не откривате истината зад тези думи? Нека да помислим. 

 

 

  • Защо живеем в страх всеки път, когато стрелките на часовника ударят полунощ?
  • Защо отминаването на дните и прелистването на страниците от календара създават усещане за натиск върху нас и чувство за рутина и цикличност?

 

Въпроси, въпроси сякаш без отговор. Ето защо статията има за цел да покаже, че е нужно да промените нагласите си за утрешния ден.

 

 

 

 

Утрешният ден не трябва да бъде възприеман като поредното денонощие, като едно обикновено събитие, в което всичко се повтаря отначало: ставаме сутрин, отиваме на работа, прибираме се, извършваме някакви други задължения или пък имаме семейни планове. Да, вероятно сега много от вас ще ме атакуват с въпроса: “А това не е ли точно така?”. Да, на пръв поглед е точно така, но повярвайте - ние се сблъскваме с красотата на утрешния ден, без дори да забележим. 

 

 

Денят на новите надежди 

 

Утрешният ден ни предоставя много нови истини, които вчера не сме знаели. Точно този ден ни предлага още възможности и идеи, които вчера ни се струваха просто мечта. Утре е моментът, в който ще получим много, ако разбира се ние го позволим. Какво излиза? Май всичко отново е в нашите ръце.

 

 

Когато гледаме на живота като на един кръговрат, а човекът се лута вътре в него, едно е сигурно - утрешният ден няма да ни донесе нищо. Не можем да очакваме да осъществим своя идея, да сбъднем своя мечта, да реализираме проект, ако мисленето ни остане такова, че утрешният ден ще е поредният, който ще ни напомня само и единствено за това колко бързо минава времето.

 

 

 

Денят на новите успехи

 

Осъзнайте, че с идването на утрото получаваме наистина много, защото точно то играе значима роля за нашето израстване във всеки план - и духовен, и емоционален, и личен. В този ден може да сбъднем желанията си, да срещнем любовта, да разберем мисията си на тази земя - все различни възможности. Естествено, че за някои няма да сме особено добре подготвени, но те също са от съществено значение за нашето “каляване”, за осмисляне и премисляне на ситуации, за вземане на решения. А точно така се изгражда и силната личност. Съгласни сте, нали?

 

 

В очакване на утрешния ден

 

Неслучайно в началото на текста ви представих максимата, за да разберете, че с такава нагласа няма да видите доброто нито днес, нито утре, нито вдругиден, а ще позволите красивите моменти просто да ви отминат. Не го допускайте! 

 

 

  • Сега убедихте ли се, че утрешния ден ще го чакате с нетърпение?
  • Готови ли сте за нови възможности и предизвикателства?

Ако е така, нека да отпътуваме…



 

Василена Петкова

учител по български език и литература

СУ “Св. Паисий Хилендарски” - гр. Пловдив

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 22 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени