ДПС обяви позицията си: Подкрепа за Габриел и Нов Регламент за Управление

ДПС обяви позицията си: Подкрепа за Габриел и Нов Регламент за Управление

Делян Пеевски представи становището на партията по актуални политически теми, включително НЗОК, новия регламент и отношенията с премиера Денков.




ДПС Споделя Позицията си: Подкрепа за Габриел, Нов Регламент за Управление

 

София, 1 декември 2023 г. - Делян Пеевски, шеф на Парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС), изрази становището на партията относно актуални въпроси в българската политика.

 


 

Регулиране на НЗОК и Нов Регламент за Управление

 

Пеевски представи позицията на ДПС относно завършването на темата с Националната здравна осигурителна каса (НЗОК). Партията подкрепя искането за оставка както на ръководителя на касата, така и на заместник-ръководителя. Новата процедура ще се извършва по нов регламент, който се подготвя, посочи Пеевски.

 


 

(Не)коалицията и Регламент за Управление

 

Относно създаването на "регламент" за управление, ДПС се съгласи с идеята, като изтъкна важността на сътрудничеството между партиите, подкрепящи правителството и конституционното мнозинство. Въпреки това, Пеевски заяви, че ДПС ще се ангажира само с конституционните промени и регулаторите, а не и с управлението на изпълнителната власт.

 


 

Гласуване за Бюджетите и Отношения с Премиера Денков

 

Относно бъдещите гласувания за бюджетите на здравната каса и държавното осигуряване, Пеевски отложи конкретни отговори, отбелязвайки, че има време до гласуването. Във връзка с отношенията с премиера Николай Денков, Пеевски подчерта възможността за диалог, ако той начне да работи в интерес на хората. В момента обаче, ДПС изрази пълна подкрепа единствено за вицепремиера Мария Габриел.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 7 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Делото срещу близнаците Динкови започва

Делото срещу близнаците Динкови започва

Репортажи
Как да поставяме и постигаме цели: Съвети за ефективно планиране и мотивация

Как да поставяме и постигаме цели: Съвети за ефективно планиране и мотивация

Технологии