Григор Димитров завърши в Индиън Уелс

Григор Димитров завърши в Индиън Уелс

Григор Димитров отстъпи пред Даниил Медведев в четвъртия кръг на турнира в Индиън Уелс

 

Българският тенисист Григор Димитров се изправи срещу руския си опонент Даниил Медведев в четвъртия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, който се проведе в САЩ с награден фонд от 9 495 555 долара. След един интензивен двубой, който продължи 77 минути, Димитров отстъпи с резултат 4:6, 4:6.

 

Това бе десетият сблъсък между двамата тенисисти, като Медведев успя да спечели седми път в техническото си съперничество. Въпреки че Димитров показа добра игра и реализира повече печеливши удари, той допусна и повече непредизвикани грешки, което в крайна сметка се отрази на крайния резултат на мача.

 

По-рано в турнира през 2021 година, Григор Димитров успя да надиграе Даниил Медведев, но този път руският тенисист се наложи със сигурност.

 

Двубоят започна равностойно, но българинът изостана след пробив в петия гейм, което му донесе резултат от 2:4 в полза на Медведев. Въпреки опитите на Димитров да се върне в мача, руснакът запази стабилността си и спечели първия сет с 6:4.

 

В началото на втория сет Медведев осъществи ранен пробив, който му даде преднина от 2:1. Въпреки усилията на Димитров да се върне в играта и да изравни, руският тенисист успя да се възстанови и да спечели втория сет с 6:4, осигурявайки си победата и място на четвъртфиналите на турнира.

 

След излизането си от турнира, възможно е Григор Димитров да се фокусира върху следващите си състезания и да се подготви за бъдещи предизвикателства в тениса. А с Даниил Медведев предстои да се изправи срещу победителя от срещата между Холгер Руне и Тейлър Фриц в четвъртфиналите на турнира.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Мръсен въздух в България: Увеличение над нормата

Мръсен въздух в България: Увеличение над нормата

София
Български оператор с номинация за наградата Spotlight

Български оператор с номинация за наградата Spotlight

Кино
Доналд Тръмп и Вивек Рамасвами обединиха сили в Ню Хемпшир

Доналд Тръмп и Вивек Рамасвами обединиха сили в Ню Хемпшир

Политика