Григор Димитров Впечатлява в Бризбейн

Григор Димитров Впечатлява в Бризбейн

Григор Димитров продължава да впечатлява на корта, потвърждавайки своята отлична форма от края на миналия сезон. В последния си мач на турнира в Бризбейн, българинът се справи с лекота с германския тенисист Даниел Алтмайер, побеждавайки с 6:1, 6:3 за час и седем минути игра.

 

С този успех, Димитров, поставен под номер 2 на турнира, се класира за четвъртфиналите на събитието, което е част от серията АТП 250 с награден фонд от 661 585 долара. Там той ще излезе срещу представителя на домакините Ринки Хиджиката, който се наложи над чеха Томаш Махач със сетове 2:1.

 

След мача Григор Димитров коментира: "Беше хубав мач. Движех се много добре по корта в началото и бях агресивен, когато се налагаше. Това е един от любимите ми кортове и благодаря на публиката, която остана да ме гледа. В следващия кръг публиката ще бъде за австралиеца, но аз обичам честните мачове. Играят двама човека на корта, за съжаление само единият продължава напред. Аз се опитвам да играя най-добрия си тенис."

 

В случай на победа и на следващия кръг, Димитров би могъл да се изправи срещу испанската легенда Рафаел Надал в полуфиналите. Надал обаче трябва първо да преодолее предизвикателствата пред себе си, включително срещата с австралийския тенисист Джейсън Къблър и възможно още един представител на домакините - Джордан Томпсън.

 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: