Временно връщат хартиените рецепти за антибиотици

Временно връщат хартиените рецепти за антибиотици

Временно Възстановяване на Хартиените Рецепти за Антибиотици: Промените са в действие до 1-ви Април

 

 

От днес официално се въвежда временно възстановяване на хартиените рецепти за антибиотици, което обаче ще продължи само до 1 април следващата година.

 

Това решение се взема с цел преодоляване на проблемите, свързани с издаването на електронни рецепти, които се появиха преди два месеца. Лекари, стоматолози и спешни медици, които извършват прегледи на пациенти на тяхното местоживеене, ще се възползват от възстановяването на хартиените рецепти, докато проблемите с електронните се решат.

 

Важно е да се отбележи, че по време на периода на временното възстановяване с хартиени рецепти няма да бъдат изписвани антидиабетните лекарства. Въпреки това, рецептите, издадени преди въвеждането на хартиената форма, остават валидни за период от 6 месеца след тяхната дата на издаване.

 

Идеята зад това временно възстановяване е да се разрешат временните затруднения и да се осигури гладко функциониране на системата за предоставяне на рецепти. Този период от време ще даде възможност за изчистване на проблемите и за преход към по-ефективната и удобна електронна система, която да обслужва здравеопазването в бъдеще.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 12 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени