Поредица взривове в Елин Пелин: Първи смъртен случай

Поредица взривове в Елин Пелин: Първи смъртен случай

Почина мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин

 

Мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин, е починал. Проф. Николай Габровски от МБАЛСМ "Пирогов", където бяха приети пострадалите, потвърди тъжната новина. Той уточни, че лекарите са направили всичко по силите си и изрази съболезнования към близките на загиналия.

Състоянието на 20-годишното момиче, което също пострада тежко при инцидента, остава критично. Тя е с 85% изгаряния и инхалация на отровни газове. Перспективите за нейното възстановяване са много тежки.

 

НОВИНА от последните часове: 
Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

 

Инцидентът, който разтърси района на село Елин Пелин, започна със запалването на складове за фойерверки. В резултат на това бе разпоредена незабавна евакуация. Според информацията, в склада са останали двама души, единият от които е синът на собственика.

 

Складът, в който има около два тона тротилов еквивалент, засега не е засегнат. Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов информира журналистите, че в центъра на складовата база продължава силно горене. През цялата нощ на всеки час се е извършвало облитане с дронове за наблюдение на ситуацията. Очаква се хеликоптерът на военните да обиколи района, за да се вземе решение дали ще се включи в гасенето - основно чрез охлаждане около склада, който се наблюдава. Все още се чуват гърмежи от запалилия се склад. Министър Стоянов посочи, че всички действия на местопроизшествието ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж.

 

Продължава борбата с огъня

 

Рано сутринта отново се е възпламенила складовата база на хранителната верига, която се намира в близост до складовете с фойерверки. Огнеборците докладваха, че по време на гасенето от покрива са падали пиротехнически изделия, което прави ситуацията изключително опасна. Взривовете се активираха отново около 5:00 ч. сутринта и интензитетът им се наблюдава. Очаква се те да продължат още няколко часа.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Роберт Кийосаки

Роберт Кийосаки

Лица
Криза в Каталуния: Предсрочни избори след отхвърлен бюджет

Криза в Каталуния: Предсрочни избори след отхвърлен бюджет

Политика