Доналд Тръмп ще окаже натиск върху Украйна да отстъпи Крим и Донбас

Доналд Тръмп ще окаже натиск върху Украйна да отстъпи Крим и Донбас

Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, с цели да окаже натиск върху Украйна за териториални отстъпки на Русия, съобщава "Вашингтон пост"

 

Според репортаж на авторитетния вестник "Вашингтон пост", бившият президент на Съединените щати, Доналд Тръмп, възнамява да използва всякакви възможни средства, за да наложи промени върху Украйна, включително идеята за отстъпки на Русия, ако той се завърне на поста в Белия дом.

 

Вестникът се позовава на източници, които твърдят, че са били участници в поверителни разговори с Тръмп и негови съветници. Въпреки това, самият Тръмп и неговият официален представител не са потвърдили, нито отрекли съдържанието на тези твърдения.

 

Източниците, които предпочитат да останат анонимни, съобщават, че Тръмп е убеден, че в някои региони на Украйна има желание от страна на местното население да се присъединят към Русия.

 

Според един от източниците Доналд Тръмп разглежда въпроса за прекратяване на войната в Украйна и постигане на споразумение с Русия като една от своите приоритетни цели във външната политика.

 

Вестникът "Вашингтон пост" напомня и за предходните обвинения в адрес на Тръмп, свързани с неговите отношения с Украйна, които доведоха до иницииране на процедура за импийчмънт срещу него през 2019 година. Също така се посочва и мотивацията на Тръмп за подобни действия, като се споменава възможното сближаване на Русия с Китай и неговото стремеж да го предотврати.

 

Въпреки изявленията на Тръмп, анализаторите смятат, че всякакви опити за изменение на статуквото в Украйна чрез териториални отстъпки на Русия ще се сблъскат с сериозно съпротивление как от страна на украинските лидери, така и от страна на международната общност. Ако и има такива планове, Тръмп ще трябва да се справи със сложните дипломатически и политически последици, които те биха породили.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 5 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Ще може да увеличите оценката си от матурите

Ще може да увеличите оценката си от матурите

България
Затварят българо-турската граница

Затварят българо-турската граница

България
Какво е Фентанил и как се отразява на човешкото тяло?

Какво е Фентанил и как се отразява на човешкото тяло?

България