Олимпийски шампион и треньор освободен под гаранция, синът им остава зад решетките

Олимпийски шампион и треньор освободен под гаранция, синът им остава зад решетките

Спортният скандал разтърсва България: Олимпийски шампион и треньор освободени под гаранция, синът им остава зад решетките

 

Софийският градски съд взе решение да освободи от арест Иван Иванов, уважаван треньор и олимпийски шампион по вдигане на тежести, след като той предостави гаранция от 5000 лв. Съдът призна, че няма директни доказателства срещу него в случая за поискан подкуп.

 

В същото време, синът на треньора, Иван-младши, който заема позицията на главен експерт в Министерството на спорта, остава в ареста. Баща и син бяха задържани в края на миналата седмица след обвинения в получаване на подкуп.

 

Според информацията от делото, сумата от 62 500 лв., предоставена като гаранция, е била предоставена от председателя на федерацията по вдигане на тежести, Ариф Маджид, на Иван-син. Той беше задържан с белязани пари, които представляват част от подкупната сума.

 

Иванов-син е бил гарантирал, че ако бъде освободен, ще осигури финансиране от спортната федерация в размер на 1 милион и 200 000 лв. за организацията на предстоящото Европейско първенство по щанги. Това събитие е планирано да се проведе в България през 2024 година.

 

Скандалът продължава да разбушува спортната общественост в страната, докато правосъдните органи продължават разследването и събирането на доказателства в този сложен случай.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Гъвкаво управление чрез обучения

Гъвкаво управление чрез обучения

България