Тайнствено Отвличане на Кораб "Руен": Неизвестни нападатели, български моряци в затруднение

Тайнствено Отвличане на Кораб "Руен": Неизвестни нападатели, български моряци в затруднение

Вчерашното абордиране на кораба "Руен", принадлежащ на параходство "Български морски флот", предизвиква безпокойство и несигурност по света. Според информацията, корабът бил превзет на 380 морски мили източно от о. Сокотра във водите на Арабско море. Този инцидент на международни морски пътища остава обсипан със загадъчност, като все още няма връзка с екипажа, а сателитните телефони на кораба са недостъпни.

 

На борда на "Руен" се намират 18 души, включително 8 българи, както и моряци от Ангал и Мианмар. Непознати са атакували и превзели кораба, като въпросът остава дали те са бунтовници или пирати. Външното министерство обяви, че създаден е специален екип, който активно работи по случая.

 

От параходството "Български морски флот" подчертават, че опазването на сигурността на екипажа е от първостепенна важност. Професионални институции са ангажирани, а в момента се провеждат преговори, които изискват необявяване на подробности и данни, за да бъде успешно разрешаването на сложната  ситуация.

 

Денков Премиер

 

Примката на неизвестните нападатели, както и ролята на ирански кораб в инцидента, се превръщат в предмет на внимание. Международните наблюдатели от цял свят наблюдават със загриженост, а премиерът Николай Денков от Брюксел уверява, че върху случая се работи, но все още има неясноти за развитието на събитията през следващите дни. Вицепремиер и Министър на външните работи Мария Габриел, подчерта важността на съдействието от страна на всички партньори и институции.

 

Останете с нас за актуални новини по този случай.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 12 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: