Рилски спортист Доминира с Победа 96:76 срещу Ямбол в НБЛ

Рилски спортист Доминира с Победа 96:76 срещу Ямбол в НБЛ

В емоционален мач от десетия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже, отборът на Рилски спортист създаде история, побеждавайки състава на Ямбол с убедителното 96:76. Срещата се проведе в Самоков, където домакините управляваха играта от началото до края.

 

Рилски спортист влезе в мача с впечатляващ старт, доминирайки в първата четвърт със силни 31:7. Този старт заложи основите за техния успех през целия двубой. Спортният клуб не само удържа водачеството, но и увеличи преднината си, разчитайки на точната си стрелба от далечна дистанция.

 

На почивката Рилски спортист водеше с 56:32, а след третата четвърт резултатът беше впечатляващ - 81:57. Най-голямата разлика в срещата достигна 28 точки, което остави ясен отпечатък в представянето на отбора.

 

Мирослав Васов се отличи като най-резултатният за Рилски спортист с 21 точки и 2 борби. Майкълин Скот допринесе с 17 точки, 6 борби и 4 асистенции, докато Джоузеф Лоусън добави 16 точки и 9 борби.

 

От страна на гостите, Питър Кис завърши с 19 точки и 8 борби, докато Тейлър Къри се отличи с 15 точки и 4 борби.

 

След този убедителен успех, Рилски спортист ще изправи срещата си в следващия 11-и кръг срещу Спартак Плевен на 8 декември. Отборът на Ямбол от своя страна ще се изправи срещу Шумен на 11 декември. Този мач обещава още емоции и напрежение в НБЛ.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Старт на Предизборната Кампания 2024

Старт на Предизборната Кампания 2024

България
Великата Стефка Костадинова коментира подобрения си рекорд

Великата Стефка Костадинова коментира подобрения си рекорд

Тенис