Москов критикува здравната система

Москов критикува здравната система

Българският анестезиолог и председател на КОД Петър Москов критикува здравната система и политическото управление в България

 

Анестезиологът и председател на партия КОД, Петър Москов, изрази сериозни загрижености по отношение на състоянието на българската здравна система, като я определи като "в разпад". В интервю за Българската национална телевизия (БНТ), той заяви, че спешната помощ се намира в разпад, а джиповете, предназначени за бързото реагиране, са се превърнали в пречка.

 

"Болничната система е система, в която няма път за пациента, и различните й части не взаимодействат една с друга в услуга на пациента, защото няма държавна политика. Държавната политика обаче включва образование, здравеопазване, външна и вътрешна сигурност, както и инфраструктура", посочи Москов.

 

Анестезиологът изтъкна, че основният проблем е липсата на политическо мнозинство и ясна визия за бъдещето на здравната система. Според него въпросът не е защо един министър си тръгва, а защо е назначен в първоначален момент.

 

"Когато няма политическо мнозинство, което има ясна визия какво иска да направи, Господ Бог да стане министър, ще е същото", коментира Москов.

 

Той добави, че голямата драма на България е управлението от дъщерната номенклатура на ченгетата, които програмираха криминалния преход по руски модел. Този фактор, според Москов, е причината за настоящата поразия в страната.

 

Критиките на Москов са в посока необходимостта от реформи в здравната система и ясна стратегия за подобрение на качеството на медицинските услуги в България.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Владимир Тенев (Vlad Tenev)

Владимир Тенев (Vlad Tenev)

Лица
Унгария ни заплашва с вето в Шенген

Унгария ни заплашва с вето в Шенген

Политика
Русия продължава да настъпва в Украйна

Русия продължава да настъпва в Украйна

Свят