Бюджетът за 2024 годна отново скара депутатите в Народното събрание

Бюджетът за 2024 годна отново скара депутатите в Народното събрание

Дебати и Напрежение в Залата

 

В четвъртък, Парламентът чу изказването на министъра на енергетиката, Румен Радев, във връзка с предложението на "Възраждане". То се отнася до хората, които са останали без електрозахранване поради снеговалежи.

 

В програмата, която беше приета, се предвижда създаването на Временна комисия относно споразумението между "Булгаргаз" и турската компания "Боташ".

 

Депутатите се сблъскват с напрежение при приемането на бюджета за 2024 година. Първото гласуване по бюджета ще се проведе днес, след което ще последват вторите четения на пакета данъчни закони. Въпреки противопоставянето на лидера на БСП, Корнелия Нинова, процесът е обявен за абсурден.

 

Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната - Демократична България" подчертава, че трите данъчни закона са на второ четене, което ще даде яснота относно тяхното приемане.

 

Дори Йордан Цонев от ДПС изразява недоволство и пита защо бюджетът е внесен без данъчни закони.

 

Лидерът на "Възраждане", Костадин Костадинов, свързва ситуацията с неуспеха на приоритетите на управляващите, като отбелязва, че нито един от тях не е реализиран. Той подчертава провала за Шенген и еврозоната, както и загрижеността за Украйна преди България.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 7 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Унгария ни заплашва с вето в Шенген

Унгария ни заплашва с вето в Шенген

Политика
Джон Ленън: Музикалният Бунтар, който промени Света

Джон Ленън: Музикалният Бунтар, който промени Света

Лица