Какво е състоянието на момичето с 400 шева

Какво е състоянието на момичето с 400 шева

След 2 ареста и над 20 протеста: Национално шествие в 18:00 часа в над 20 града ще се съберат пред съдебните палати. За София е насрочен национален протест. 

 

Резултат от нападението на Георги Г. са тежките рани, обезобразяването и побоят, който й е бил нанесен. В края на юни е приета в болница, където лекарите са направени 400 шева. 

 

Физически наранявания

 

След нападението момичето е с множество удари, слупен нос, зверски прорези с макетен нож и в тежко състояние. Оказва се, че преди нападението е получавала заплахи от същото лице.   

 

Психическо състояние

 

Според психиатрична оценка на състоянието 18-годишното момиче има загуба на идентичността след престъплението и е възможно тя да не се възстанови изцяло психически. 

 

Тъй като телесните повреди са множество и различни по вид тяхната степен ще бъде установена документално от петорна експертиза и ще бъде оценена опасността им за живота. Причинени ли са по начин, който е особено жесток начин.

 

Цялата тази документация ще даде пълна картина и основа на обвинението. 



Причината

 

Причината за посегатеството е ревност и недоверие.

 

Адвокат Димитър Киров каза: “Случилото се с момичето никак не е обнадеждаващо. Изправени сме в ситуация на тежки травми физически и психически.”

 

 

Остава въпросът, дали ако нямаше толкова голяма гласност и обществена подкрепа щяха да се предприемат толкова всестранни действия и повторното задържане.

 


Вълна от подкрепа и съпричастност

 

Навсякъде из социалните мрежи се появиха снимки на пострадалата с текстове за подкрепа и съпричастност.

 

Според непотвърдени слухове Георги Г. е получил освобождаването след първоначалния си арест, защото е имал познат, който му е помогнал.   



Според бащата Красимир: 

 

“Минал е вече цял месец и раните ще заздравеят. Тя е силна и ще го превъзмогне рано или късно. Опитваме се да не говорим за случилото се. 

 

Забавянето от месец и действията, които са предприети са много бавни. Извършителят е задържан бързо и първите действия са били адекватни. Нишката се къса след това.”   

 

Първоначално е получил информация, че е сбиване. Но в момента, в който е влязъл е разбрал, че нещата са по-сериозни. По цялото жилище всичко е било в кръв, а по стълбите от 4 до 1 етаж нещата са изглеждали фрапиращо. 





Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 679 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: