Чиста ли е водата на българските плажове?

Чиста ли е водата на българските плажове?

Морската вода е солена и тя унищожава тези микроорганизми, казват експерти. Тя има самопочистващо сe действие, което е предпоставка ча чиста вода. 

 

Редкацията припомня, че солеността на водата е основен фактор за живите организми в морската вода. Мъртво море е типичният пример за това как поради голямото количество на сол там няма почти никакви микро и макро организми. 

 

От началото на летния сезон има спор между очевидци, неправителствени организации, туристическият бранш и министерствата, което очевидно са на разнопосочни и крайни тези за това дали водата е чиста.

 

Първоначално темата започна с замърсяването заради военния конфликт и изплувалата по бреговете на България мъртва крава. 

 

По снимки на леуващи тази година бяха видени пасажи от мръсотия и особено мокри кърпички. 

 

След голямото въление в някои от дните бяха забелязани всякакви боклуци и субстанции.  

 

Органиите, отговорни за следенето на чистотата на водата по родното черноморие бяха категорични, че замърсяване няма. Ресторантьори и хотелиери влизаха демонстративно да плуват и дори пиха от водите на Черно море, за да докажат на бъдещите летовници, че е безопасно. За да спасят летния сезон бяха готови и на по-големи перформънси. 

 

Не се оспорва резултатите на Активни потребители, а начина по който е изследван. Специалист казват, че е необходимо да се вземат проби за по-голям интервал от време. 

 

Изпускането на фекални води от хотелите и съоръженията е особено чувствителна тема. Според статистиката на лекарите по черноморието няма бум на заболели от стандартните инфекции за морето с Ешерихия Коли.

 

 

Остава въпросът на кого да се доверим и къде да летуваме без да се притеняваме за здравето си. 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 20 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Фернандо Каранга се завръще в ЦСКА

Фернандо Каранга се завръще в ЦСКА

Футбол
Борусия (Дортмунд) влиза в зимната ваканция с равенство

Борусия (Дортмунд) влиза в зимната ваканция с равенство

Футбол
Ивет Лалова ще става майка за първи път (снимки)

Ивет Лалова ще става майка за първи път (снимки)

Електронни спортове