Чиста ли е водата на българските плажове?

Чиста ли е водата на българските плажове?

Морската вода е солена и тя унищожава тези микроорганизми, казват експерти. Тя има самопочистващо сe действие, което е предпоставка ча чиста вода. 

 

Редкацията припомня, че солеността на водата е основен фактор за живите организми в морската вода. Мъртво море е типичният пример за това как поради голямото количество на сол там няма почти никакви микро и макро организми. 

 

От началото на летния сезон има спор между очевидци, неправителствени организации, туристическият бранш и министерствата, което очевидно са на разнопосочни и крайни тези за това дали водата е чиста.

 

Първоначално темата започна с замърсяването заради военния конфликт и изплувалата по бреговете на България мъртва крава. 

 

По снимки на леуващи тази година бяха видени пасажи от мръсотия и особено мокри кърпички. 

 

След голямото въление в някои от дните бяха забелязани всякакви боклуци и субстанции.  

 

Органиите, отговорни за следенето на чистотата на водата по родното черноморие бяха категорични, че замърсяване няма. Ресторантьори и хотелиери влизаха демонстративно да плуват и дори пиха от водите на Черно море, за да докажат на бъдещите летовници, че е безопасно. За да спасят летния сезон бяха готови и на по-големи перформънси. 

 

Не се оспорва резултатите на Активни потребители, а начина по който е изследван. Специалист казват, че е необходимо да се вземат проби за по-голям интервал от време. 

 

Изпускането на фекални води от хотелите и съоръженията е особено чувствителна тема. Според статистиката на лекарите по черноморието няма бум на заболели от стандартните инфекции за морето с Ешерихия Коли.

 

 

Остава въпросът на кого да се доверим и къде да летуваме без да се притеняваме за здравето си. 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 18 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Рълев си разказа всичко пред Мон Дьо

Рълев си разказа всичко пред Мон Дьо

Репортажи
Мая Манолова внесе колективен иск срещу мобилните оператори от 3000 страници

Мая Манолова внесе колективен иск срещу мобилните оператори от 3000 страници

България
Мръсен въздух в България: Увеличение над нормата

Мръсен въздух в България: Увеличение над нормата

София