Два домашни питбула убийци в Пловдив

Два домашни питбула убийци в Пловдив

Агресивни породи кучета

 

Определени породи кучета имат славата на агресивни убийци. Сред тях се нареждат доберман, питбул или цялото наименование на породата американски страдфордширски териер, кане корсо, немска овчарка, ротвайлер. 

 

Всяка една от тези породи поражда притеснения в хората, които имат цялостен страх от кучета. Въпреки всичко характерите на кучетата са като тези и на хората, зависят почти 90% от начина на отглеждане, отношение и хранене. 

 

 

Жестоко нападание от два едри питбула

 

Поредният трагичен случай на нападение в град Пловдив беше регистриран на 19 ноември. Два големи питбула всеки, от които около 60 килограма бяха насъскани от собственичката си на зелена площ в града на тепетата. По време на разходка малко кученце е нападнато и безжалостно нахапано до смърт от големите кучета в присъствието на одобрителния поглед на стопанката си. 

 

 

Свидетелства за инцидента

 

Според потърпевшите собственици и притеклата се на помощ жена малкото кученце е било все още  живо, но с тежки смъртоносни ухапвания. Спешно е закарано до известна клиника в Пловдив, където въпреки усилията на ветеринарния екип, кученцето е починало. Екипът го е реанимирал около 3 часа. 

 

След репортажите стана ясно, че това не е първото нападение на тези два питбула. Оказва се, че те са били насъсквани регулярно, както срещу котки, така и срещу други домашни кучета. 

 

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него”, каза собственикът свидетел на нападението. Той показа нахапаната си от агресивните домашни животни ръка.

 

Потърпевшите собственици вече са подали жалба в Първо РПУ и предстои подаване на жалба и в Районната прокуратура. Семейството е категорично, че ще се бори справедливостта да просъществува, защото отглеждат кученцето от 12 години и то е като неразделна част от семейството им. 

 

 

Нехуманното отношение на собственичката 

 

На другия полюс е информацията, че за момента е известно, че собственик на двете кучета е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее. Оказва се още, че тя извежда питбулите на разходка както през деня, така и вечер.

 

По алеята се разхождат и деца, и домашни любимци. Съседи се притесняват, че с всеки минувач е възможно да се случи същото, стига стопанката на питбулите да не е в настроение. 

 

 

Мерки за безопасност

 

Големите кучета трябва да се водят на каишка и с намордник, който да предотвратява подобни инциденти. В случай на доказана агресивност с особена жестокост на определено куче властите могат да решат то да бъде приспано. 

 

 

В страните в Европа, в които има конна полиция като Англия и Франция има много случаи на нападения от агресивни кучета към конете на полицията. Въпреки добрите мерки и там това е възможно. Разликата между България и тези страни е, че там има по-засилени и жестооки мерки след подобни инциденти и законите се спазват стриктно особено след нападение на полицай. 



Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 836 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Носени ли са пици с кристали в парламента?

Носени ли са пици с кристали в парламента?

Политика