Задържаха извършителя на жертвата с 400 шева

Задържаха извършителя на жертвата с 400 шева

Похитителят Георги Г. от Стара Загора на жертвата с 400 шева е бил задържан според достоверни източници. Арестът се е извършил тази сутрин.

 

Според бивша заместник министърка досъдебното производство се движи сравнително бързо и поради големия обществен натиск има възможност това да се случва и с още по-високи темпове. В момента всичко зависи изцяло от администрацията, тъй като делото е придвижено до там.    

 

Припомняме за особената жестокост, с която момичете беше обезобразено с макетен нож. След което беше скалпирана. 

 

Вчера Виктор Костов, приятел на похитителя го подкрепи с доста тежки и нечовешко изкачване в писмен вид в социалната мрежа Фейсбук. 

 

Почти светкавично от официалната страница на неговия работодател Мини Марица Изток ЕАД излезе официално писмено становище, с която беше освободен от работа. Категорично се разграничиха от подобно нехуманно отношение. 

 

Ето и личната позиция на изпълнителния Директор без редакторска намеса: 

 

Лична позиция на инж. Илза Чинкова - изпълнителен директор на “Мини Марица - изток” ЕАД:

➡️“Викторе,  обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтени работници и служители в “Мини Марица - изток” ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция. И отново, като майка и жена ще ти кажа, че и един единствен шев, направен на  живо същество, причинен от ръката на някакво човешко недоразумение, наречено от теб "силен пол" е прекалено много и недопустимо за времето и обществото, в което живеем.”

 

Прессъобщение на Районна прокуратура от преди минути:

“Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.
 
Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3 ,вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.
Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България"
 
След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил.
 
Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.
 
Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Г.Г.

 

Startnews.bg ще ви информира светкавично за всяка допълнителна информация. 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4526 Пъти прочетена

1 коментари

  1. Милица

    Трудно е за вярване. На площада сме, за да получи това момиче справедливост.

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Григор Димитров стартира с две загуби в Световната тенис лига

Григор Димитров стартира с две загуби в Световната тенис лига

Тенис
Откриха тяло на мъж в Симитли

Откриха тяло на мъж в Симитли

Разследване