Мая Манолова внесе колективен иск срещу мобилните оператори от 3000 страници

Мая Манолова внесе колективен иск срещу мобилните оператори от 3000 страници

Гражданската платформа "Изправи се.Бг" призова за промени в законодателството, които да забранят едностранното увеличение на цените на мобилните услуги.

 

От движението внесоха в съда още 3000 страници с доказателства в подкрепа на заведените колективни искове срещу мобилните оператори.

 

Лидерът на гражданското сдружение Мая Манолова нарече постигнатото споразумение между трите телекома и Комисията за защита на потребителите бутафорно, защото реално оставя потребителите без избор.

 

Целта на колективните искове е съдът да отмени неравноправните клаузи в общите условия на договорите, включително такива, при които при предсрочно прекратяване на договора абонатът е длъжен да възстанови всички отстъпки, които са му били направени в абонаментните планове или при покупка и лизинг на устройства.

 

Манолова призова депутатите за промени в закона, които да забранят едностранното увеличение на цените на мобилните услуги.

 

"И трите мобилни оператори са сключили едногодишни договори, нормално е да са преценили търговския риск, да е заложен в цените на мобилните услуги и да се ангажират че в рамките на тези две години няма да повишават цените на мобилните услуги", поясни Манолова.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 5 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Каква е цената на успеха?

Каква е цената на успеха?

Изкуство