Внимание: Микс от летни жеги и магнитни бури създават проблеми

Внимание: Микс от летни жеги и магнитни бури създават проблеми

Последните няколко дни сме свидетели на много високи температури. Те са предпоставка за понижени рефлекси и възможно невнимание. Ако имате професия, която е свързана с машини, шофиране или прекомерно излагане на слънце не забравяйте да пиете повече вода.

 

В допълнение днес 15 юли има и средна степен на магнитни бури, което допринася за сънливост, високо кръвно налягане и изостряне на симптомите на хроничните болести.

 

Миксът от високи температури, магнитни бури и стрес е изключително опасен. Внимавайте и по възможност почивайте повече, не се излагайте прекомерно на слънце.

 

В такива критични дни се увеличава риска от автомобилни катастрофи. Не само заради пониженото внимание от страна на водачите на превозните средства, а и заради сцеплението на гумите при високите температури.

 

Според прогнозата за времето лятото е в разгара си. Очакват ни изключително горещи летни дни с температури близки до 40 градуса.

 

В някои части на градовете температурата може да достигне до 48 градуса, заради нагряването на асфалтовите настилки и липсата на дървета и висока растителност.

 

Бъдете бдителни и отговорни към себе си и си позволявайте малки почивки в среда.  

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 82 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени