Сериалът "Black Mirror": Ужасяващ свят на социална критика и научна фантастика!

Сериалът "Black Mirror": Ужасяващ свят на социална критика и научна фантастика!

Светът се удиви на сериалът "Black Mirror" на Netflix. Подобни серии са прецендент, тъй като всеки епизод има своята дълбочина и интересна фабула. 

Създаден от Чарли Брукър и първоначално излъчен по Channel 4 в Обединеното кралство, Black Mirror има огромен успех.

Вдъхновено от Зоната на здрача, епизодите са по сценарии, развиващи се в близко бъдеще, като до голяма степен коментира социални проблеми и напредъка на технологиите.

 

"Black Mirror" е невероятен свят на научната фантастика и социална критика, който разтърсва въображението и ни превежда както през ужасяващи, така и през удивителни истории. Открийте как този сериал ни потапя в свят, който смесва нашето съвременно общество с пикантни технологични тайни, като откриваме дълбоки послания и мрачни истини, които ни принуждават да осмислим света около нас. Пригответе се да бъдете шокирани, разтърсени и завладени от генията на "Black Mirror".

 

След като първите два сериала бяха излъчени в Обединеното кралство през 2011 и 2013 г., Black Mirror се премести в Netflix. Последваха още три сезона през 2016, 2017 и 2019, плюс самостоятелния Black Mirror: Bandersnatch през 2018.

Сезон 5 беше по-слаб и вместо обичайните шест епизода имаше само три. В един от епизодите се появява Салма Хайек. Ще получим ли повече в Black Mirror Сезон 6?

 

 

Кога ще излезе Black Mirror сезон 6?


Black Mirror е антологичен сериал, което означава, че нито един от епизодите не е свързан един с друг и всеки има своя собствена различна история, актьорски състав и герои.

Поради това всеки епизод изисква всичко да е ново, така че е като да правиш поредица от мини филми.

И така, докъде е подготвката на сезон 6 на сериала Black Mirror?

До колкото се знае, Netflix обяви сезона през май 2022 г. и че продукцията официално ще бъде пуснат на малкия екранн през юни 2022 г.

Феновете ще се радват да научат, че сезон 6 ще има повече от три епизода. 

Плюс тази допълнителна информация, че кои ще са членове на актьорския състав потвърдиха за наличието на допълнителните епизоди.

 

 

Кога ще видим Black Mirror Сезон 6? Все още няма конкретна дата, но феновете и почитателите очакват с притаен дъх.

Разбира се, когато получим по-конкретна дата, ще ви информираме!

 

За този филмов проект ще се говори много и за напред. Изключителен, вълнуващ и пленителен до степен, в която започваш да си задавап много въпроси.

Ще ви разкажем част от тях сумарно. 

 

1. "The National Anthem" (Епизод 1, Сезон 1):
   В този шокиращ пилотен епизод на сериала, премиер министърът на Великобритания се озовава в огнено изпитание, когато престъпник похищава принцеса Сюзана, а иска да бъде транслирано национално изпълнението й в случай, че не бъде направена нещо унизително - да има секс с прасе. Как премиерът ще се справи с невъзможната морална дилема и на какви жертви ще са готови хората за съхраняване на лицето на страната?

 

Този епизод представя темата на масовото медийно влияние и как новите технологии могат да повлияят на обществото. Някои го описват като шокиращ и провокативен, докато други го считат за твърде контроверсен и безпощаден. Коментарите на хората често се фокусират върху етичните проблеми, които се издигат във връзка с употребата на социалните медии и властта на публичността над личния живот.

 

2. "Fifteen Million Merits" (Епизод 2, Сезон 1):
   В свят, където хората живеят в затворено общество, зависимо от употребата на екрани и цикъла на потребителската култура, Бинг става свидетел на талантлива млада жена по име Аби. Той я подбужда да участва в предаването "Хотел на звездите" и заедно се опитват да избягат от този безизходен свят.

 

Епизодът разказва за свят, където хората живеят в един постоянен цикъл на консумация и развлечения. Той често се характеризира като емоционален и задълбочен, като коментарите на зрителите изразяват смесени чувства относно недостатъците на модерното общество и загубата на човешкия контакт в свят, наситен от технологии.

 

3. "The Entire History of You" (Епизод 3, Сезон 1):
   В един близък бъдеще, където умни импланти записват всичко, което хората правят, възниква идеята за непрекъснато възпроизвеждане на спомени. Лиъм, млад със семейство, става опасно подозрителен по отношение на действията на своята съпруга Фифи и започва да търси знакове за предаване, които може да го убедят или разрушат живота му.

 

4. "Be Right Back" (Епизод 1, Сезон 2):
   След смъртта на приятеля си Аш, Марта се обърна към нова технология, която й позволява да създаде виртуална версия на него, използвайки данни от социалните му медии и разговорите им. Тя се опитва да запази спомена и връзката си с него, но затвореният в света на изкуствения интелигентен съпруг води до неочаквани последици.

 

5. "White Bear" (Епизод 2, Сезон 2):
   Млада жена, Лени, се събужда в средата на диво ограбена зона, без да помни нищо за себе си или за света около нея. Тя открива мистериозни хора с камери, които я преследват, а публиката зрително я гледа и се радва на нейния страх. Постепенно Лени разкрива шокиращата истина зад своето положение и накрая трябва да се справи с моралните последици на своите действия.

 

6. "The Waldo Moment" (Епизод 3, Сезон 2):
   Джейми, комик и актьор, дава глас на анимираната фигурка Уолдо - забавно и нецензурно британско пеперуда, която участва в политически дебати и интервюта. Но когато Уолдо се намесва в реалния политически свят и става изненадващо успешен, Джейми се сблъсква с непредвидени последици и размисли за смисъла на своето съществуване.

 

7. "White Christmas" (Епизод 4, Сезон 2):
   Два мъже, Мат и Джо, споделят свои ужасяващи истории за техния опит с технологията "Z-Eye", която позволява да блокират човешките сетива и да създават дисторзии във времето. Техните съдби се преплитат в ужасяващия финал, който оставя зрителите във възторг и размишления за етиката и последиците на технологичния напредък.

 

8. "Nosedive" (Епизод 1, Сезон 3):
   В този епизод са фокусирани на едно общество, в което хората оценяват един друг според техните социални оценки във всяко едно действие. Лейси се стреми да подобри своя рейтинг, за да получи желаната възможност за живот, но преживява една съкрушителна история на смущения и себеоткриване.

 

9. "Playtest" (Епизод 2, Сезон 3):
   Американецът Купър се връща в Лондон и решава да пробва ново технологично преживяване, предлагащо ужаси. Но както тества граници на страха, реалността и фантазиите му се сблъскват, като последиците стават реални и наистина заплашителни.

 

10. "Shut Up and Dance" (Епизод 3, Сезон 3):
   Млад тийнейджър по име Кентън е изнудван да изпълни поредица от опасни задачи от непознати хора, които са хакнали компютъра му и знаят тайни за него. Какво е тайното му прошло и как ще се развие тази мрачна история на изнудване и манипулация?

 

11. "San Junipero" (Епизод 4, Сезон 3):
   В Сан Хуниперо, курортен град във виртуалната реалност, Йоркър и Кели се срещат и започват необичайна романтична връзка. Този епизод е емоционален и философски, като изследва въпроси за смъртта, следсмъртния живот и значението на истинската любов.

 

12. "Men Against Fire" (Епизод 5, Сезон 3):
   В един близък бъдеще, войници се използват с технологията "Масс" за заслепяване на илюзия за техните противници, които се виждат като ужасни и страшни създания. Но когато Стрипър се сблъсква с истината зад илюзията, неговият свят се разпада и той трябва да се справи с последствията на неговото разкритие.

 

13. "Hated in the Nation" (Епизод 6, Сезон 3):
   В последен епизод на третия сезон, детективи Карл и Блюм разследват загадъчно убийство, което се свързва с употребата на социалните медии. Техните разследвания ги довеждат до лесно разпространяваема убийствена технология, която има неочаквани и катастрофални последици за обществото.

 

Това са съдържанията на част от епизодите на "Black Mirror".

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 31 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Хакерска атака на правителствения сайт

Хакерска атака на правителствения сайт

България