Защо Мария Габриел си тръгна от ОССЕ

Защо Мария Габриел си тръгна от ОССЕ

Мария Габриел заяви, че не може да седи заедно с хора, проявяващи антибългарски и антиевропейски настроения. Тя направи този коментар след участието си в срещата на ОССЕ в Скопие и своето краткотрайно посещение в РС Македония. Габриел обясни, че присъства в Скопие, за да уважи председателството на ОССЕ и участва във вечерята на европейските лидери. Въпреки това, след тази вечеря тя решила, че не иска да бъде в присъствие на представители на държава, определена като неприятелска.

 

Относно въпроса за ротация в правителството на акад. Денков, Габриел изрази оптимизъм за посоката на нещата, посочвайки, че две основни партии подкрепят необходимостта от механизъм за назначения и вземане на решения. Тя отбеляза, че подкрепя този процес от месец май, преди формирането на правителството.

 

 

Относно кадровите промени в НЗОК, Габриел подчерта, че като външен министър и вицепремиер не е политически лидер и не влияе напрямо върху тези решения. Тя подчерта важността на процеса, който е валиден за всички назначения, и посочи, че екипът работи като единно цяло. Габриел не подкрепя идеята за смяна на министри без конкретни основания.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 11 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Как да обиколите Европа с ограничен бюджет: Съвети и трикове

Как да обиколите Европа с ограничен бюджет: Съвети и трикове

Туризъм