Развръзки без Завръзки вместо любовни Връзки в Диви и Красиви епизод 4

Развръзки без Завръзки вместо любовни Връзки в Диви и Красиви епизод 4

Как едно филе от попче фино успя да улови аналогията с разказаното в епизода?



Как едно филе от попче фино успя да улови аналогията с това, което беше разказано в епизод 4 на новото реалити Диви&Красиви? Целият епизод изобилстваше с филета от недорасли рибки. Препържени в гранясалата мазнина на неправилна самооценка и оваляни в галетата на неправилните изкази. Това ли беше истинския специалитет за зрителите?  



Епизод на Преразказани Истории

 

В новият еп. 4 на новото и набиращо популярност реалити шоу на зрителите бяха представени само с развръзки, без никакви завръзки и сюжети. Историите бяха преразказани от участниците, без да се предоставят ретроспекции или реални кадри, което ощети зрителите от удоволствиието сами да решат какво точно се е случило и на чия страна да застанат. Този подход вместо да ангажира публиката, я остави объркана и разочарована. Подходът на предаването да няма разказвач предполага повече реални случки, от които зрителите сами да съставят своето мнение. Но какво получиха? Няколко биещи се един друг преразказа. Така или иначе не разбрахме кой крив, кой прав и нямаше начин да изградим връзка с единия от спорешите участници, защото ситуациите не бяха показани.





Българска Романтика или Клюкарски Сбирки?

 

 

Типично по махленски романтичната среща между Елена и Симеон се превърна в клюкарско обсъждане на останалите участници. Ситуацията напомня за известния виц: "Какво правят младоженците през първата си брачна нощ? Броят си парите." Липсата на истинска романтика и искрени разговори за техните виждания за живота, любовта и усещания в предаването само засили усещането за неискреност и повърхностност в отношенията.



Водещата и нейните неуместни подмятания

 

Водещата на шоуто постоянно прекъсваше участниците, подхвърляйки заучени реплики, които нямат нищо общо с темата. Нейният стил на комуникация беше сравнен по-рано с подпийнал загорял 50-годишен чичко, живеещ с майка си. Подмятанията й не бяха подходящи за тази аудитория, а по-скоро за пияни хора в чалга дискотека в малките часове на нощта. Обръщения като “скъпи сладурковци” говореха за беден речник и липса на професионализъм. 

 

От  друга страна успокояващия тембър на спокойния Туджаров внасяше суравновесеност в тази малка какафония, където микрофоните на всички участници бяха оставени включени. 

 

Дали това ще се превърне в сезона на крайностите предстои да разберем.

 

 

Недостатъци в Представянето

 

Говоренето на водещата с постоянно отворена уста, дори когато звуците и буквите изискват устните да се докоснат, беше трудно за гледане и слушане. В кратко видео в TikTok водещата, която претендира да е маркетолог, крещеше с пълно гърло “Айдееее 50 лв. бонус” за някой от нейния екип. Това поведение е по-подходящо за фабрика от третия свят, където експлоатират на персонала си за дребни суми, отколкото за професионализъм на лидер и бизнесдама. Вместо това да зарадва получилия бонуса по-скоро е напомняне, че той е по-нисш, което негласно и подсъзнателно издава нейният вътрешен комплекс да бъде повече, по-голяма, по-високо, по-висшестояща. 

 

 

Оценка на водещата от продуцента

 

Въпреки похвалите на Михаил Недков в подкаста на "Диви и Красиви", че Ива спасява ситуации с идеи и бърза реакция, това не я прави добър водещ пред камера. Както казват някои коментиращи: "Тежко е да се гледат фъфлене, неправилна интонация", като. дори не споменават прекъсващите подхвърляния и помятания. 



Синхроните или личните интервюта на диванче срещу редактора изглеждаха повече като "оклепай" другарче, отколкото реална оценка на ситуацията.

 

 

Липса на Професионализъм

 

В Америка има много хора, които от малки се обучават как да се държат в реалити формати. В това шоу обаче, участниците следваха максимата да прецакат другарчето зад гърба му и да го унижат максимално. А нелепото, незряло и нетактично поведение на Симеон, който не показва зрялост и е фиксиран върху това да бъде “Играч” и да трупа бройки, допълнително разочарова зрителите. Според слуховете той продава дигитален курс с определени знания, което има вероятност малко да пострада след като слушаме повече. от разсъжденията му. Особено се открои изразът му "Парабола от нестабилен мозък", което беше вербална еманация на аналогията по-нагоре със специалитетът филе от попчета.

 

 

Тук нека припомним и случайната реплика на "водещата" и трябваше да означава изречението: "Любовта може да бъде много “издевателствана” върху вас."  

 

Изводът от разговорите със Симеон и "водещата" е, че е добре да се четат книги, за да се знае значението на думите и в кои случаи е уместно да се използват определени изрази.

 

 

Подробности за Епизод 4

 

В епизод 4 сюжетната линия между Теа и Симеон се разбира само от преразкази, без яснота за динамиката между отношенията им. Йоан в желанието си да изглежда уверен, всъщност изглеждаше несигурен. Езикът на тялото му се биеше с думмите, които излизаха от устата му. А романтичната вечер между Елена и Симеон се превърна в среща между колеги, тип "ела да излезем да обядваме или вечеряме, за да наклеветим и обсъдим останалите". Нямаше желание за опознаване или лични въпроси. Нямаше интерес към личността на отсрещния.

 

 

 

Успяхме да видим колко нежна и естествено красива е Стиляна, която за минута по време на церемонията успя да разочарова зрителите, защото беше доста пийнала. Градусите я накараха да изрече думи, които нараниха нейния "мач" Ивайло. 

 

 

Продуцентите обещаха да се вслушат в зрителите и да направят епизодите по-дълги с добавени субтитри. Вместо това епизод 4 беше по-къс, а за субтитрите оставяме коментарите на вас. Михаил Недков, който се оказа брат на Нора Недкова, издаде доста неща в подкаста, което направи епизода по-малко безинтересен за зрителите.

 

От церемонията стана почти ясно как ще работи предаването, но все пак очакваме да разберем ясните и точни правила.

 

 

В крайна сметка, този епизод остави зрителите разочаровани от липсата на истинска завръзка или дори интрига, професионализъм и искрени моменти.

Очакваме с нетърпение и гледната точка на канала Outcast

 

Още по темата:

Ново риалити предаване: Диви и красиви - Царството на любовта

Диви и красиви епизод 2: Любовта ли е водещото или секса?

Диви и Красиви еп. 3: Елена показа зрялост и сила, а Симеон копае дънното с бройки

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 490 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Авторски фотографии за добра кауза

Авторски фотографии за добра кауза

Репортажи
Румен Радев насрочи местните избори за 29 октомври

Румен Радев насрочи местните избори за 29 октомври

България