Индия брои дните до вълнуващото кацане на Луната

Индия брои дните до вълнуващото кацане на Луната

МУМБАЙ, 23 август (по информация на Ройтерс)

 

Индия ще направи втория си опит да кацне на Луната в сряда, мисия, смятана за решаваща за изследването на Луната и репутацията на страната като космическа сила, само дни след като подобен руски безпилотен апарат се разби.

 

Космическият кораб Chandrayaan-3 на Индийската организация за космически изследвания (ISRO) ще се опита да кацне на южния полюс на Луната около 18:04 часа. местно време (12:34 ч. GMT) в сряда, по-малко от седмица след като руската мисия Луна-25 се провали.

 

Мисията на Индия Chandrayaan

 

Chandrayaan означава "лунно превозно средство" на хинди и санскрит - е вторият опит за кацане там. През 2019 г. мисията Chandrayaan-2 на ISRO успешно разгърна орбитален апарат, но спускаемият модул се разби.

 

Хората изпълняват "хаван" (традиционен хиндуистки огнен ритуал) като част от специална молитва за безопасното кацане на космическия кораб Chandrayaan-3 на луната.

 

„Кацането на южния полюс (на Луната) всъщност ще позволи на Индия да изследва дали има воден лед на Луната. И това е много важно за кумулативните данни и науката за геологията на Луната“, каза Карла Филотико, партньор и управляващ директор в консултантската компания SpaceTec Partners.

 

Очакването и вълнението за кацането бяха трескави в сряда, със заглавия на банери във вестниците и новинарски канали, показващи таймери за обратно отброяване до кацането.

 

Местни молитви

 

Молитви бяха отслужени в храмове, джамии и църкви в страната, а ученици развяваха индийския трикольор, докато чакаха прожекцията на живо на кацането.

 

Молитви бяха отслужени в храмове, джамии и църкви в страната, а учениците развяваха индийския трикольор, докато чакаха прожекцията на живо на кацането.

 

Премиерът Нарендра Моди ще наблюдава кацането от Южна Африка, където присъства на срещата на върха на БРИКС, съобщават медиите.

 

Очакването и вълнението за кацането бяха трескави в сряда, със заглавия на банери във вестниците и новинарските канали, показващи таймери за обратното отброяване до кацането.

 

Премиерът Нарендра Моди ще наблюдава кацането от Южна Африка, където присъства на срещата на върха на БРИКС, съобщават медиите.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 17 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: