Тина Търнър (Tina Turner)

Тина Търнър (Tina Turner)

Родена през 1939 година в щата Тенеси, Тина Търнър (Tina Turner) е една от легендите на съвременната музика. Въпреки, че истинското й име е Ана Мей Бълок, тя приема псевдонима Тина Търнър през 60те, обещавайки си слава и успех. Често я наричат Кралицата на Рокендрола, но тази титла въобще не е случайна: Тина има цели дванайсет Грами зад гърба си, както и купища други награди. Но нейният път към успеха далеч не е лесен и безпрепятствен…

 

Трудности и Победи

Семейството на Тина не е от най-щастливите, а тя самата споделя, че преживява различни лични травми през годините. Родители й се развеждат, когато тя е тийнейджър, а тя и сестрите й са изпратени да живеят заедно с баба си.

Лишена от любовта на родителите си, Тина намира утеха в музиката. Пее в хора, а после става и редовна посетителка на нощните заведения с жива музика. Точно така се запознава с Айк Търнър, фронтмен на групата Кралете на Ритъма, който променя живота й завинаги.

Тина започва да пее с групата, а не много по-късно започва романтична връзка с не кой да е, а със самия Айк. 

Въпреки, че това партньорство й носи много успех, връзката им е трудна, белязана от насилие. Айк я бие, а Тина, вече майка, търпи насилието, мислейки си, че така плаща цената децата й да имат баща… 

Връзката й я довежда до опит за самоубийство, когато Тина приема над 50 хапчета Валиум. Опитът й е неуспешен, но поне успява да я събуди за истината: Айк е наркоман и насилник, който никога няма да се промени. Най-накрая събира куража да го напусне, оставайки боса и бедна на улицата — с две деца на ръце.

 

Просто… Най-Добрата 

Раздялата с Айк мотивира Тина да фокусира всичките си усилия в своята кариера и отглеждането на децата си. В идните години, Търнър печели престижни музикални награди и филмови участия, а кариерата й достига върха. Търнър се превръща в най-слушаната Афро-Американска изпълнителка и изнася концерти из цял свят, завършвайки повече от десет успешни тура.

Междувременно намира и истинската любов. Вторият й мъж е немският музикален продуцент Ервин Бах. Той не само я боготвори, но й дарява бъбрека си, спасявайки живота й. 

 

През 2009 година, Търнър обявява края на кариерата си, отдавайки се на семейството и близките си. Тина Търнър умира на 24 май 2023 на 83 години в дома си в Швейцария след дълга битка с рака само преди няколко дни.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 16 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Шоубизнес
Авторски фотографии за добра кауза

Авторски фотографии за добра кауза

Репортажи