Нови обвинения срещу Навални

Нови обвинения срещу Навални

Навални изправен пред нови обвинения: Критикът на Кремъл се сблъска отново с репресии

 

Алексей Навални, критик на Кремъл и лидер на руската опозиция, сподели в социалните мрежи новата вълна от наказателни обвинения, насочени срещу него. По информация от "TVP World", 47-годишният опозиционер вече излежава присъди в наказателна колония, обвинен в екстремизъм. Новите обвинения, този път за вандализъм по член 214 от Наказателния кодекс, го изправят пред нови предизвикателства.

 

В коментар, публикуван чрез неговите сътрудници, Навални изрази недоумение по повод новата ситуация и недостиг на информация за конкретния член от кодекса. Според него, това е само едно от многото наказателни дела, които се започват срещу него на всеки три месеца.

 

Навални, който вече е осъден на повече от 30 години затвор, отрече всички обвинения, твърдейки, че те са политически мотивирани. Политическото му движение е забранено, а ключови фигури от него са затворени или избягали в чужбина.

 

През миналия месец, Навални беше признат за виновен по нови обвинения във връзка с предполагаема екстремистка дейност и му бяха наложени още 19 години към вече излежаните 11 години и половина присъда. Той продължава да се бори за правата си и настоява, че обвиненията са опит да заглушат критиките му срещу Кремъла.

 

Репресиите срещу Навални и неговите сътрудници се засилват, като три от адвокатите му бяха обявени за "терористи и екстремисти", а след това и арестувани. Навални продължава да бъде централна фигура в борбата за права и свобода в Русия, дори след последните опити за опитомяване на него и приближените му.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 20 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Златното Сечение в Изкуството и Дизайна: Основни принципи и Приложения

Златното Сечение в Изкуството и Дизайна: Основни принципи и Приложения

Технологии
Взрив в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов

Взрив в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов

България