Земетресение 5.4 по Рихтер в Черна гора

Земетресение 5.4 по Рихтер в Черна гора

Земетресение разлюля Черна гора: Няма данни за щети, но граждани съобщават за избудвания

 

Черна гора бе разлюлена от земетресение с магнитуд 5.4 по Рихтер, което настъпи малко след 4 часа местно време (5 часа българско време), предава Vijesti.

 

Институтът по хидрометеорология и сеизмология предостави информация, че епицентърът на земетресението се намира на 5 километра от град Чарадже, който се намира на северозапад от страната. Огнището на земетресението бе на дълбочина от 14 километра. В настоящия момент няма достъпни данни за евентуални щети, но се счита, че те може да са в района на епицентъра.

 

Множество граждани съобщиха в социалните мрежи, че са се събудили от силното земетресение, което разлюля региона.

 

По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) съобщи, че магнитудът на земетресението е бил изчислен на 5.3 по скалата на Рихтер.

 

В момента властите и спасителните служби в Черна гора следят ситуацията и извършват оценка на възможните щети, а също така се предприемат действия за предпазване на населението в случай на евентуални следствия от земетресението. Гражданите са призовани да бъдат внимателни и да следват инструкциите на местните власти в случай на необходимост.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 8 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Гъвкаво управление чрез обучения

Гъвкаво управление чрез обучения

България