Откриха 300 кг кокаин на български товарен кораб в Лимерик

Откриха 300 кг кокаин на български товарен кораб в Лимерик

Във вторник при претърсване на българския товарен кораб "Верила" в пристанище "Шанън Фойнс" в Лимерик, Ирландия, беше разкрита пратка висококачествен кокаин, на стойност най-малко 20 милиона евро, съобщи в. "Айриш таймс".

 

Операцията по сигурност, в която участваха служители на Приходната митническа служба, подкрепени от полицията, стартира във вторник вечерта, след като товарният кораб "Верила" акостира в пристанището около 10:30 ч. сутринта. Корабът, регистриран във Валета, Малта, представлява 20 000-тонен товарен кораб за насипни товари, който се предполага, че плава от пристанище в Канада на 9 декември.

 

"Айриш таймс" информира, че на борда на "Верила" са открити поне 300 кг, а може би и 500 кг кокаин. Според оценката на полицията, стойността на превозваната дрога е между 20 и 35 милиона евро, при цена от 70 000 евро за килограм кокаин. Въпреки това, по цени на улицата, стойността може да достигне до 105 милиона евро.

 

Пратката била скрита в бала, а заедно с нея са открити и помощно средство за плаване, както и GPS маяк. Данъчните служители и полицията предполагат, че дрогата е трябвало да бъде изхвърлена в морето и събрана от някого на брега.

 

Директорът на Българския морски флот (БМФ) капитан Александър Калчев заяви за БНТ, че официално не е уведомен за инцидента, но потвърди, че се извършва проверка за трафик на наркотици на кораба. Капитан Калчев изрази надежда, че в случай на потвърждение, виновните ще понесат наказанието си. Засега няма задържани моряци.*

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 9 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени