Топ 5 най-добрите упражнения за начинаещи

Топ 5 най-добрите упражнения за начинаещи

Всички сме чували фразата “Здрав дух, здраво тяло”, но малцина се замислят дали е така. Научно доказано е, че след тренировка тялото ни отделя хормона на щастието или така наречения “серотонин”. Той подпомага физическото и психическото ни здраве. 

 

Ето 5-те най-добри упражнения за начинаещи, от които тялото ви ще започне да се чувства в пъти по-добре:

 

  1. Ходене

 

Ходенето е едно от най-пренебрегваните упражнения от всички, но ползите които ни носи не са за пренебрегване. То може да се практикува както навън, така и във фитнес залите. Едно лесно за изпълнение в ежедневието ни упражнение, което подпомага сърдечно-съдовата ни система, намалява риска от хронични заболявания, ::инсули и диабет.  



  1. Клекове:

 

Клекът е най-доброто упражнения за подобряване на мускулатурата, сваляне на подкожни мазнини и издръжливост.  Могат да се изпълняват със собствено тегло и с добавена тежест. Препоръчва се да се започне упражнението първоначално без тежест, съответно при прогресиране се добавят и допълнителни тежести. 

 

  1. Лицеви опори:

 

Класическо упражнение, насочено към развитието на гърдите. Има вариации и за натоварване на раменете и трицепсите. Лицевите опори могат да бъдат модифицирани, за да отговарят на различните нива на физическата ни подготовка. Изпълнението им има възможност да бъде почти навсякъде. 



  1. Планк:

Планкът е едно от ефективните упражнения за цяло тяло, което е насочено към всички основни мускулни групи. Съществуват различни позиции, включително на стоеж на предмишници или с изправени ръце. Нивата на трудност и времетраенето се определят персонално. 



  1. Напади:

Чудесно упражнение за укрепване и стягане на краката и глутеуса. Те могат да се правят без никакво оборудване. Модифицират се според мускула, над който искаме да наблегнем. Двата основни вида са напади (напади напред) и отпади (напади назад). Нападите активират предните бедрени мускули, а отпадите задните бедрени мускули включително и глутеуса. 

 

Да не забравяме, че всички започваме от някъде и стартът, който си даваме никога не е късен. Както ние, така и тялото ни заслужава да се чувства добре.

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 42 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени