Северна Корея провежда митинги, заклеймяващи САЩ

Северна Корея провежда митинги, заклеймяващи САЩ

Северна Корея проведе масови митинги в Пхенян, където хората викаха лозунги, заричащи се във "война за отмъщение" за унищожаване на Съединените щати, докато отбелязваше 73-ата годишнина от избухването на Корейската война, съобщиха държавните медии в понеделник.

Около 120 000 работещи хора и студенти участваха в митингите, проведени в столицата в неделя, съобщи държавната информационна агенция KCNA.

Снимки, разпространени от държавните медии, показват стадион, претъпкан с хора, държащи плакати с надписи „Цялата континентална част на САЩ е в обсега ни за стрелба“ и „Империалистическите САЩ са разрушителят на мира“.

Има опасения, че Пхенян скоро може да извърши ново изстрелване на първия си военен шпионски сателит, за да засили наблюдението на военните дейности на САЩ, след като първият му опит завърши с неуспех на 31 май.

Сега Северна Корея разполага с „най-силното абсолютно оръжие, за да накаже империалистите на САЩ“ и „отмъстителите на тази земя горят от неукротима воля да отмъстят на врага“, каза KCNA.

Разполагащата с ядрени оръжия Северна Корея тества различни оръжия, включително най-голямата си междуконтинентална балистична ракета, засилвайки напрежението с Юга и главния съюзник на Юга, Съединените щати.

В отделен доклад на външното министерство Северна Корея каза, че САЩ "полагат отчаяни усилия да разпалят ядрена война", обвинявайки Вашингтон, че изпраща стратегически активи в региона.

Северна и Южна Корея остават технически във война, защото техният конфликт от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с договор. 

 

Източник @Ройтерс @Reuters

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Григор Димитров Впечатлява в Бризбейн

Григор Димитров Впечатлява в Бризбейн

Тенис
Рейчъл Зоуи (Rachel Zoe)

Рейчъл Зоуи (Rachel Zoe)

Лица
Каква е разликата между Англия, Обединено Кралство и Великобритания?

Каква е разликата между Англия, Обединено Кралство и Великобритания?

Анализи