Стрелец в Карловия университет в Прага

Стрелец в Карловия университет в Прага

Траурен ден в Чехия след кървавата стрелба в университета на Прага

 

Чехия преживява тъжен момент след ужасяващата стрелба в университета в Прага, която остави 14 души мъртви и 25 ранени. Властите в страната обявиха 23-ти декември за ден на траур в памет на загиналите. Информацията беше предадена от Министерството на външните работи на Чехия през социалните мрежи.

 

В момента все още се работи по установяването на самоличността на жертвите, като не е ясно дали сред тях има граждани на чужди държави. Ръководството на вътрешното министерство и полицията на страната съобщиха, че извършителят на престъплението е 24-годишният студент Давид К., който стрелял в една от сградите на Философския факултет на площад "Ян Палах", преди да извърши самоубийство.

 

Премиерът на Чехия, Петер Фиала, изрази дълбока скръб и отвращение към безсмисленото насилие, заявявайки, "Много млади хора ненужно загубиха живота си. Има много ранени, някои от които - тежко. Няма оправдание за този ужасен акт." Той подчерта, че се изключва международен тероризъм или организирана престъпност, като инцидентът изглежда като дело на самотен стрелец.

 

Предполага се, че нападателят е отговорен и за друго убийство на мъж и малката му дъщеря миналата седмица в село край Прага. Властите ще продължат разследването, за да разберат мотивите зад този ужасен акт и да предприемат необходимите мерки за безопасност в бъдеще.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 8 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени