Висок ръст на респираторни инфекции в Пловдив

Висок ръст на респираторни инфекции в Пловдив

Алармират за висок ръст на респираторните инфекции в Пловдив и областта: Експерти предвиждат увеличение в близките дни

 

Според съобщение от Регионалната здравна инспекция (РЗИ), в Пловдив и областта се наблюдава сериозен ръст на респираторните инфекции. През последните дни заболеваемостта е рязко нараснала, като през почивните дни и понеделник тя достига стойност от 49,41 на 10 000. В сравнение, на 15 декември тази цифра е била 28,90 на 10 000, а на 14 декември - 31,39 на 10 000.

 

Експертите предупреждават, че тенденцията на повишаване на заболеваемостта ще се запази и в следващите дни. С този сигнал здравните органи призовават гражданите да се придържат към превентивните мерки за предпазване от респираторни инфекции. Възможното увеличение на случаите може да доведе до допълнително напрежение в здравната система, поради което е важно да се предприемат необходимите стъпки за предотвратяване на разпространението на инфекцията.

 

Здравните служители и експертите работят внимателно по анализиране на тенденциите и вземане на необходимите мерки, но участието и съответствието на обществото са от съществено значение за успешното преодоляване на предизвикателствата, свързани със здравето на хората в Пловдив. 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 5 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени