Великата Стефка Костадинова коментира подобрения си рекорд

Великата Стефка Костадинова коментира подобрения си рекорд

Великата Стефка Костадинова: „Браво! Няма незаменими хора, няма незаменими рекорди!"

 

"Преди месец я наградих и й го пожелах! Браво! Няма незаменими хора, няма незаменими рекорди! Страхотно момиче, страхотен талант." Така великата Стефка Костадинова коментира пред bTV новия световен рекорд в скока на височина.

 

Легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова от 209 сантиметра падна по-рано днес след близо 37 години.

 

На турнира от Диамантената лига украинската представителка във високия скок Ярослава Магучих преодоля 210 сантиметра. Тя подобри рекорда след като вече си бе осигурила златния медал в дисциплината.

 

Стефка Костадинова постави своя световен рекорд на шампионата на планетата в Рим на 30 август 1987 г.

 

 

Краят на една ера

 

Рекордът на Стефка Костадинова стоеше недостижим почти четири десетилетия, представлявайки символ на изключителен атлетизъм и воля. С всяка година, в която рекордът оставаше ненадминат, стойността му като легенда нарастваше. Въпреки това, всяко ново поколение спортисти продължава да се стреми към нови върхове, търсейки своя момент на слава.

 

 

Новата шампионка

 

Ярослава Магучих е едва на 22 години, вече е оставила своя отпечатък в историята на леката атлетика. Нейният скок от 210 сантиметра не само й донесе златния медал в турнира от Диамантената лига, но и записа името й в световната история като новата рекордьорка. Талантът и упоритостта на Магучих са вдъхновение за много млади атлети, които виждат в нея пример за подражание.

 

 

 




Наследството на Костадинова

 

Въпреки новия рекорд, наследството на Стефка Костадинова остава неоспоримо. Тя е пример за изключителен професионализъм и неуморим дух. Нейният коментар след новия рекорд показва колко великодушна и подкрепяща може да бъде една истинска шампионка.

 

Падането на световния рекорд след толкова години е доказателство, че спортът е  динамична сфера, в която винаги има място за нови герои и нови постижения. Днес е денят на Ярослава Магучих, но световната атлетика винаги ще помни и чества великия момент на Стефка Костадинова и нейния незабравим рекорд.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 52 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Кои са Финалистите в Игри на Волята?

Кои са Финалистите в Игри на Волята?

България