Онлайн обучение и грипна ваканция в три области

Онлайн обучение и грипна ваканция в три области

Онлайн обучение и грипна ваканция в три области в България: Превантивни мерки срещу грипната епидемия

 

Във връзка със застъпващата се грипна епидемия в България, образователната система в три области преминава към онлайн обучение, а в една дори се въвежда грипна ваканция. Тези мерки са част от усилията за ограничаване на разпространението на вируса, който засяга най-много децата възраст между 5 и 14 години.

 

От днес учениците в областите Варна и Пазарджик ще учат онлайн до 5 февруари, докато в Перник този период ще се удължи до 9 февруари. След тях са учениците в София-област и Ямбол също ще преминат към онлайн обучение от утре. В Бургас обаче, се въвежда грипна ваканция, която започва от утре.

 

Преминаването към онлайн обучение има за цел да осигури безопасност и да намали риска от разпространение на грипа. Предприетите мерки са особено важни, като се има предвид, че грипът засяга най-често децата в училищна възраст. Въпреки това, детските градини и яслите продължават да работят, но при строги противоепидемични мерки.

 

Също така, областите Смолян, Габрово, Велико Търново и Шумен остават под строг контрол на противоепидемичните мерки. Хасково е последната област, която обяви грипна епидемия, а мерките там влизат в сила от утре. Според данни от Националния център по заразни и паразитни болести, Софийска област е с най-висок брой на заболели.

 

С учебните институции да предприемат превантивни мерки, областите се надяват да се справят успешно с грипната епидемия и да гарантират здравословни условия за образование на децата.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 10 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Ще може да увеличите оценката си от матурите

Ще може да увеличите оценката си от матурите

България
Борба с комарите: Най-добрите растения за вашата градина

Борба с комарите: Най-добрите растения за вашата градина

Здраве