"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

"Величие" се разпадна и се зашлевиха с тежки обвинения

В края на деня: Разпадът на парламентарната група на "Величие" и вътрешните конфликти в партията

 

В петък парламентарната група на партия "Величие" претърпя значителен удар, след като шестима от членовете й подадоха заявления за напускане. Това действие доведе до разпадането на групата, тъй като тя остана с по-малко от необходимите 10 души за съществуването на парламентарна група. Така групата престана да съществува с остатък от само седем депутати.

 

Централният съвет на партията съобщи, че Николай Марков, титулуващ се като полковник, не е официален член на "Величие". "Той не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията," посочват от съвета. Въпреки гражданските му изяви в медиите, Марков не е преминал през официалната процедура за членство в партията.

 

"На Марков беше гласувано доверие заради неговите граждански изяви в медиите през последните години и му беше възложено, заедно с Михайлов, да проведат агитационната част на предизборната кампания, което те направиха с успех. По време на предизборната кампания Марков настояваше да стане председател на партията, но уставът предвижда дълга и сложна процедура, която не беше възможно да се проведе в този период. Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на "Величие" – Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания", заяви партийното ръководство.

 

 

Продължаване на борбата: Изявленията на Ивелин Михайлов

 

Ивелин Михайлов - създателят на "Исторически парк“ и идеолог на "Величие“, заяви пред бТВ, че партията ще продължи да работи, въпреки разпадането на парламентарната група. "Ние продължаваме с партия "Величие“, за това сме я създали, с идеята да защитава обикновените хора. Ще се борим места по места да можем да направим така, че гласът на обикновения човек да бъде чут. Имаме конкретна система, която ще продължим да прилагаме с нашите депутати на "Величие“. Те ще могат да дадат позитив на партията, защото Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев по-скоро трупат негативи. Само Дарин Георгиев е член на партията, другите двама не са." обясни Михайлов.

 

Той също така сподели как е започнало сътрудничеството му с Николай Марков. "Полковник Марков ме потърси март заедно с Йордан Камджалов и казаха, че имат идея да се помогне на страната. Аз казах, че ще помогна, но не искам да съм политик и да съм вътре в парламента," разказа Михайлов.

 

Вътрешни конфликти и обвинения

 

Николай Марков обвини Ивелин Михайлов в използване на партията за бизнес цели и заплашване на депутати. Това обвинение беше отречено от Михайлов, но потвърдено от депутата Дарин Георгиев, който твърди, че е бил сред заключените депутати. Георгиев заяви: "Това е краят на 'Величие'. Оттук нататък следват много интересни неща, следете". Според него за разпада е виновен Ивелин Михайлов - "човекът, който стои зад кулисите на партията".

 

"Продължаваме да работим с това, което ни остана като ресурс, вече не можем да участваме в комисии, ще сме наблюдатели," добави Дарин Георгиев.

 

Михайлов на свой ред обвини Николай Марков, че е "напазаруван" още в първия ден на Народното събрание неясно от кого. И поиска да отиде на детектор на лъжата заедно с него, депутата Дарин Георгиев и с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Знам, че Николай Марков и Дарин Георгиев са тренирани офицери. Как един горнооряховски мошеник с плосък ум като мен успя да ги извърти. Те са хора, които имат гениални помисли. Да отидем на детектор на лъжата", каза Михайлов.

 

Разпадането на парламентарната група на "Величие" и последвалите вътрешни конфликти показват сериозни проблеми в партията. Докато лидерите продължават да спорят и обменят обвинения, партията е изправена пред значителни предизвикателства, които могат да окажат дълготраен ефект върху бъдещето й.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 15 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Арест на сръбско-хърватската граница заради радиоактивен материал

Арест на сръбско-хърватската граница заради радиоактивен материал

Свят
Ивайла Бакалова с тежки разкрития

Ивайла Бакалова с тежки разкрития

Политика