Сладка и Опасна: Истината за Захарта, която трябва да знаете

Сладка и Опасна: Истината за Захарта, която трябва да знаете

Захарта е навсякъде около нас – в напитките, сладкишите, хляба и дори в някои от най-неочакваните продукти. Но знаете ли колко опасна може да бъде тази привлекателна съставка? Книгата "Сладка и опасна" от Джон Юдкин разкрива шокиращи факти за вредите от захарта и как индустрията прикрива тези истини.



Какво е Захарта?

Захарта е общо наименование за сладки, разтворими въглехидрати, много от които се използват в храните. Захарите се класифицират като монозахариди (например, глюкоза и фруктоза) и дизахариди (например, захароза или обикновена захар, която се състои от глюкоза и фруктоза). Основните видове захари, които се срещат в храните са:

 

Глюкоза:
Основен източник на енергия за клетките.

Фруктоза:
Натурално срещаща се в плодовете и меда.

Захароза:
Обикновена захар, състояща се от глюкоза и фруктоза.

Лактоза:
Захарта, която се съдържа в млякото.

Малтоза:
Захар, която се среща в малцови зърна.



 

Защо наричат Захарта - Скритият Враг

 

Консумацията на захар е свързана с множество здравословни проблеми, включително затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и според някои изследвания дори рак. Захарта не само добавя излишни калории към диетата ни, но също така предизвиква множество метаболитни нарушения, които могат да доведат до сериозни здравословни последици. В книгата си Юдкин детайлно описва как захарта влияе на организма ни и защо трябва да сме наясно с тези нейни ефекти.

 

 

Захарната индустрия и Прикриването на истината

 

Една от най-шокиращите части на "Сладка и опасна" е разкриването на усилията на захарната индустрия да прикрие вредите от своите продукти. Юдкин разказва как индустрията е използвала своето влияние и ресурси, за да подкупва учени и правителства, като по този начин е минимализирала негативните ефекти на захарта върху здравето. 

 

Тези тактики са помогнали на захарната индустрия да продължи да промотира своите продукти, въпреки нарастващите доказателства за вредите от захарта. Въпреки мнението на редица модерни автори, диетолози и нутриционисти масово хората нямат яснота какви са големите вреди.



 

Как да се предпазим от прекомерна употреба на Захар

 

 

Книгата предлага практични съвети за намаляване на консумацията на захар и разпознаване на скритата захар в храните. Ето някои от тях:

 

Четете етикетите на продуктите: Захарта често е скрита в продукти, които не бихте очаквали. Научете се да разпознавате различните й наименования на етикетите.

 

Избирайте естествени сладки алтернативи: Фруктозата от плодове е много по-здравословен вариант в сравнение с рафинираната захар.

 

Гответе си вкъщи: Приготвянето на храна у дома ви дава контрол върху съставките и количеството захар, което консумирате.

 

Намалете захарта постепенно: Внезапното спиране може да бъде трудно. Опитайте да намалите количеството захар постепенно, докато привикнете с по-малко сладък вкус.




 


Бонус информация

 

Инсулинова Резистентност и Диабет: Авторът Юдкин разглежда как високата консумация на захар води до хронично повишени нива на инсулин, което с времето може да предизвика инсулинова резистентност – основен рисков фактор за диабет тип 2.


 





"Сладка и опасна" от Джон Юдкин е книга, която всеки трябва да прочете, за да бъде информирани за истината за захарта. Тя ще ви отвори нови светове към неподозирана информация.

 

 

Независимо дали сте загрижени за собственото си здраве или за здравето на своите близки, тази книга ще ви предостави необходимата информация, за да направите информирани избори, които ще ви помогнат да защитите здравето си в дългосрочен план и да живеете здравословно, качествено и природосъобразно. Един безплатен начин да не ставате дългосрочен потребител на фармацевтичната индустрия в бъдеще и да изчистите организма си. 

 

Все по-често се споменава термина детокс, който означава пречистване и премахване на нездравословните влияния на храни и напитки. 

 

Не позволявайте захарта да контролира живота ви. Открийте истината и превърнете знанието в сила с помощта на книгата "Сладка и опасна". Вземете книгата сега и започнете своя път към по-здравословен начин на живот.

 

Код за 10% намаление при поръчка: designbox10

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 36 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Бивш служител на Tesla разкрива бъгове за безопасността

Бивш служител на Tesla разкрива бъгове за безопасността

Инвестиции