5 най-използваните термини на пазара на труда днес

5 най-използваните термини на пазара на труда днес

CV (на латинскиcurriculum vitae, произнася се на латински курѝкулум вѝте) е професионална автобиография, която се използва широко при подаване на документи при кандидатстване за работа или при писмено представяне. В буквален превод от латински означава „история на живота“.

Автобиографията е съчинение, в което човек описва собствения си живот. Автобиографията може да бъде и романизирана, т.е. да има малко и художествена измислица. Например автобиографията на Бранислав Нушич е романизирана. В нея той поставя героите си в комична светлина и добавя малко художествена измислица. При романизираната автобиография авторът не пише абсолютно всичко, може и да пропуска някои моменти от живота си.

 


Рекрутър - организира процеса на набиране на персонал, като същевременно спазва полученото искане за набиране на персонал и изложените процедури, за да гарантира запълването на свободните работни места в организацията по прозрачен начин.

Ейчар (HR) - Човешки ресурси са хората, които съставляват работната сила на една организация, бизнес сектор или икономика. Терминът „човешки капитал“ понякога се използва като синоним на човешки ресурси, въпреки че обикновено човешкият капитал се отнася до по-тесен ефект (например знанието, което индивидите притежават, и икономическият растеж). По същата логика понякога се използват други термини, включително работна ръка, талант, труд, персонал или просто хора.

Интервюто е диалог между двама или повече души (интервюиращ и интервюиран), където въпросите са задавани от интервюиращия, за да получи информация от интервюирания.

 

Източници: Уикипедия

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 44 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени