Как да бъдеш най-добрият кандидат за работа

Как да бъдеш най-добрият кандидат за работа

С идването на края на летния сезон, все повече се раздвижва пазара на труда. Често това е периода, в който хората мислят за смяна на работното място или започване на работа, след като са си дали малка почивка.

 

Всеки търси най-доброто за себе си и освен да се разрови в сайтовете за работа е важно да не се знае какви са принципите на база, на които рекрутърите избират най-добрия кандидат за работа. 

Сивито (CV) или автобиографията е първата от ключовите стъпки. Старайте се да е кратко и ясно. 

Привлечете внимание

Рекрутърите преглеждат много кандидатури и вашата трябва да е точна, ясна и запомняща се.
Трябва да е лесна за четене.

Не забравяйте да сложите дати на периодите си на обучение, трудов опит и да са подредени от най-скорошни към най-стари.

Включете постиженията си


Всяка компания иска да наема хора, които ще допринесат за стойността и растежа на бизнеса. Не се колебайте да покажете всички ваши успехи.

Обявата е вашия гайд


Използвайте ключови думи от обявата за работа и ги включете в автобиографията си.
Винаги може да се обърнете към интернет за помощ – има достатъчно сайтове, които предлагат съставяне на CV с помощта на AI. Това би било от голяма полза ако кандидатствате за няколко различни позиции и искате да създадете различна автобиография за всяка от тях.

 

Граматика

 

Не изпращайте сивито си без качествена проверка. Всякакви грешки по невнимание привличат погледа и оставят лошо впечатление. 

Покажете лично отношение и старание

Никога не е излишно да добавите мотивационно писмо към фирмата при която кандидатствате. Кратко съобщение върши чудеса, ако е изполван правилния тон и отношение. Разкажете кои сте, покажете, че сте мотивирани, че знаете къде сте се насочили и какви са вашите мотиви за това.

Телефонно интервю

 

Покажете се в добра светлина на телефонното интервю. Приемайте обаждания само, ако сте сигурни, че обстановката около вас го позволява. Трябва да си осигурите тиха среда и да сте в кондиция. Не приемайте обаждания, ако звъненето на телефона е нещото, което ви буди или сте на събиране с приятели.

Не забравяйте учтивия тон

В днешно време все по-често хора, които се срещат за пръв път си говорят на „ти“. Когато става дума за търсене на работа – това не е най-правилният подход. Отнасяйте се с уважение към интервюиращия и покажете добро възпитание.

На същинското интервю най-важния съвет е бъдете себе си. Рекрутърите отделят голямо внимание на това какъв човек стои срещу тях. Стараем се да намерят подходящ типаж, който не само да може да върши качествено работата си, но и да може да се впише в екипа. 

 

 

Ако кажете, това което смятате, че инервюиращия иска да чуе рискувате да получите грешната работа, за която е възможно да съжалявате след кратко време. Намерете точното за вас място, където ще се чувстате в свои води и ще изпитвате удоволствие от работата си. Важно е да не пропиляваме времето си и да знаем стойността си. 

 

Не на последно място отидете подготвени няма какво да направи по-добро впечатление от човек, който е отделил време да се е поинтересувал къде кандидатства. Това издава добра култура и уважение, както към себе си така и към времето на интервюиращия. 

 

 

 

 

 

 

 

По статията работи:

Нели Рангелова 
HR Manager

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 453 Пъти прочетена

7 коментари

  1. Мира Кунева

    Добре поднесена информация с полезни съвети за всички,които си търсят работа.

  2. Антон

    Изключително добре обяснено.

  3. Мария

    Написано е много точно и ясно.

  4. Търси работа

    Полезно, но по-полезно ще е ако има начин да се свържем с вас?

  5. Ани К.

    Как така ейчар, който не се хвали през цялото време?

  6. Калина

    Най-накрая статия с полезна информация! Има нужда от такива.

  7. Васил

    Джбре звучш. Ще ползвам съветите.

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Бачорски и Златната ябълка с най-тежките изповеди в епизод 7

Бачорски и Златната ябълка с най-тежките изповеди в епизод 7

Шоубизнес
Ивайла Бакалова с тежки разкрития

Ивайла Бакалова с тежки разкрития

Политика