Една пържола срещу общата култура и знанието

Една пържола срещу общата култура и знанието

 

 

След видеото разпространено в социалните мрежи с високата сметка от 650 лв. за „три пържоли“ възникнаха много въпроси.

 

➊ Какво е потребителското мислене?

➋ Какво е да предлагаш качествена храна? 

➌ Има ли смисъл да търсиш одобрението на клиента на всяка цена?

  

Във видеото семейство сяда в ресторант по родното черноморие и поръчва три стека. Недоглеждане или просто тъжен факт на неразбиране на изписаните в менюто думи, че цената е за 100 грама рибай стек са в основата на конфликта?

 

"Колко ви дължа?", пита мъжът, а сервитьорката учтиво отговаря 649 лева.

 

Прави впечатление колко неуважително е отношението на клиента към сервитьорката, която с уважение обяснява преди да поръчат и след като е донесла сметката, че цената на рибай стека е за 100 грама.

 

Във висшата кулинария няма себеуважаващ се професионален готвач, който да изреже стек от 100 грама. Всеки стек е с определен грамаж и може да варира.  

 

 

 

Още в основното образование се учим как да смятаме и също как да четем. Има предмети, които са основани на чете с разбиране още в основното училище.

 

Тук застава основния въпрос: Имаме ли очи да се вгледаме и да разберем написаното?

 

За рибай стека

 

Мраморно говеждо месо, от което се приготвят най-добрите стекове у нас и по света. Месото се оставя да зрее около 30 дни при специфични условия. Самият вкус на рибай стека се дължи на вплетените нишки и консистенцията на месото.

 

 

Самото животно е отглеждано и хранено по режим като задължително в менюто му присъства царевица. Което значи, че продуктът е екологично чист и не е подложено на хормонално третиране.

 

Спецификата е, че се готви доста бързо. Самият процес на готвене не е сложен и се предлага в различни варианти на изпичане реър (по-суров вариант или както в България обичаме да казваме алангле), мидиъм реаър (средно изпечено, но все още розово) и уелдон (добре изпечено).

 

 

Поради каченият клип цялата държава задества своя апарат и започват масови проверки по черноморските курорти от органите на Комисия за защита на потребителите (КЗП).

А дали потребителят няма да бъде по-защитен, ако все пак е чел и слушал достатъчно в училище?

 

В случай, че КЗП засече нарушения глобите, които предвижда закона са от 3000 до 70 000 лева за юридическо лице и до 50 000 лева за физическо лице.   

 

 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 876 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Разродадени билети и огромен Интерес за последния Мач на ЦСКА - София

Разродадени билети и огромен Интерес за последния Мач на ЦСКА - София

Футбол
Ванга

Ванга

Лица