Български оператор с номинация за наградата Spotlight

Български оператор с номинация за наградата Spotlight

Български оператор с номинация за наградата Spotlight от Американското общество на операторите

 

В света на голямото кино се разгоря нов вълнуващ момент за българския талант, след като Американското общество на операторите (ASC) обяви своите номинации за 2024 година. Едно от имената, което събуди гордост в българската общественост, е този на оператора Крум Родригес.

 

Родригес е номиниран за своето изключително постижение в киното с игралния филм „Гражданинът светец" (Citizen Saint) и ще се изправи срещу силна конкуренция за престижната награда Spotlight. Този приз се връчва от около 10 години и не ограничава своите кандидати само до американски продукции. Предимно са включени творби, които не получават голям обхват и представляват независимото изкуство.

 

Аз съм Родригес, защото баща ми е колумбиец. Майка ми е българка.", сподели операторът пред NOVA телевизия. Той разкри още, че започва своята пътека в изкуствата, учейки фотография в Колумбия, преди да реши да се насочи към операторската стеза. Това е в страната на баща му, където създава първите си творчески стъпки и решава да следва друг път.

 

Номинацията на Крум Родригес е не само чест за него, но и за цялата българска филмова индустрия. Със своя талант и професионализъм, той остава високо оценен в глобален контекст. Церемонията по връчването на наградата Spotlight ще се проведе на 3 март, където ще стане ясно дали българският оператор ще добави още един блестящ момент към своето вълнуващо творческо портфолио.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени