Разпитват двама прокурори по случая Мартин Божанов

Разпитват двама прокурори по случая Мартин Божанов

Временната комисия ще изслуша бивши главни прокурори относно дейността на групата около Мартин Божанов

 

Временната комисия, която е назначена с цел проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, изразците ще изслуша двама бивши главни прокурори. Първият, който се очаква да бъде изслушан, е изпълняващият дейността главен прокурор Борислав Сарафов.

 

Освен Сарафов, комисията е поканила и бившия главен прокурор на България в периода 2019-2023 година Иван Гешев, относно информация за групи за влияние в прокуратурата през съответния период. Също така, поканен е и Сотир Цацаров - главен прокурор в периода 2012-2019 година.

 

Въпреки това, Иван Гешев обяви, че няма да се яви пред временната комисия за днешното заседание и поиска нова покана за след 10 април. Той посочи, че е получил поканата за участие още на 28 март, но заради предварително планирано пътуване извън България няма да може да присъства.

 

Последното заседание на временната комисия беше бойкотирано от ГЕРБ-СДС и ДПС. Тогава беше изслушан и бившият член на ВСС и настоящ следовател в Националната следствена служба Ясен Тодоров, който заяви, че не познава Мартин Божанов.

 

Също така, пред членовете на Комисията говори и градският прокурор на София Илияна Кирилова, която заяви, че Божанов и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров – Еврото не са работили заедно. Комисията изслуша и апелативния прокурор на София Радослав Димов, който заяви, че не познава Нотариуса и не е влизал в сградата на Софийската районна прокуратура.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 6 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Загинали и ранени в Истанбул след експлозия

Загинали и ранени в Истанбул след експлозия

Свят
Откриха топлата вода: Google ще ни води туристи

Откриха топлата вода: Google ще ни води туристи

Репортажи