Ден на българската Роза 2024 в община Калояново

Ден на българската Роза 2024 в община Калояново

Ден на българската Роза 2024 г. в община Калояново

 

За първи път в историята на община Калояново ще се проведе Ден на българската Роза - събитие, което ще отдаде заслужено внимание на най-маслодайното цвете - розата. На 15 юни 2024 г. (събота) в село Иван Вазово. Центърът на селото ще стане сцена на този празничен ден, който започва в 11 часа.

 

  • "Нека се вдъхновим от розата – тя не чака идеалните условия, за да разцъфне, а създава своята красота във всеки момент."

 

 

Програма на събитието

 

Събитието ще започне с възстановка на традиционния ритуал „Розобер“, който ще припомни на всички присъстващи за древните обичаи и традиции, свързани с отглеждането и събирането на рози в България.

След ритуала самодейните състави при НЧ „Просвета-1907“ село Ръжево Конаре и НЧ „Искра-1921“ село Калояново ще изпълнят танцови представления, които ще раздвижат и развеселят публиката. Специално участие ще вземат и мажоретките „Рози“, които със своите изпълнения ще добавят допълнителен финиш на празника. Младата и талантлива изпълнителка Елизабет Кирова ще представи музикални изпълнения, които ще допълнят емоционалния заряд на събитието.

 

 

Конкурс за Царица на Розата

 

Кулминацията на празника ще бъде конкурса за Царица на Розата. В него ще участват около 25 момичета от община Калояново, разделени в две възрастови категории - от 7 до 12 години и от 12 до 18 години. Ще бъдат избрани малка и голяма Царица на Розата. Журито, съставено от Дарена Петкова - заместник-председател на Управителния съвет на Националната камара за мода на България и Надя Вълева - президент на Президентския съвет на Европейски моден съвет. Те ще оценят участничките по тяхната естествена красота и цялостна визия. Те ще връчат награди от името на институциите, които представляват и Община Калояново.

 

 

Награди и продължение на празника

 

Победителките в конкурса ще получат награди, осигурени от генералния спонсор на събитието. Празникът ще продължи с изпълнения на народен оркестър, който ще внесе още повече настроение и празничност на деня.

 

 

Организация и участие

 

Денят на българската Роза 2024 г. е организиран от община Калояново и кметство Иван Вазово и е част от културния календар на Община Калояново. Събитието обещава да бъде запомнящо се с богатата си програма и участие на множество местни таланти, както и с вниманието към българските традиции и обичаи. 

 

  • "Розата ни напомня, че дори най-красивите неща в живота могат да имат своите трудности, но именно те ги правят толкова специални."

 

 

Присъединете се към нас в този специален ден, за да отбележим красотата на розата и да се насладим на разнообразните културни изяви в село Иван Вазово!

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 43 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Онсен Тамаго Яйце: Мекотата на Японския Деликатес, как да го приготвим вкъщи и Да Зарадваме сетивата си!

Онсен Тамаго Яйце: Мекотата на Японския Деликатес, как да го приготвим вкъщи и Да Зарадваме сетивата си!

Здраве