Потвърдена е екстрадицията на Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов

Потвърдена е екстрадицията на Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов

Потвърдена е екстрадицията на Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов

 

Съдебните власти в Дания направиха окончателно решение за екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвиняем за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица (Област Пловдив). Тази информация беше потвърдена от Пловдивската окръжна прокуратура, която уведоми, че след произнасянето на Върховния съд в Кралство Дания, са предприети стъпки за предаването на Бизюрев на българските власти.

 

През януари миналата година съдът в Дания вече беше одобрил връщането на Бизюрев в България. Независимо от това, поради обжалване на решението, предстоеше изчакване на окончателно решение от следващата инстанция, което вече беше прието.

 

Този развой на събития предизвика значителни реакции, особено сред близките на убития Димитър Малинов, които в продължение на дълъг период от време протестираха пред прокуратурата в Пловдив. Те настояваха за бързото завръщане на основния заподозрян, Рангел Бизюрев, като считаха, че показанията му биха допринесли за разкриването на истината.

 

Важно е да се отбележи, че забавянето на екстрадицията на Бизюрев имаше съществено въздействие и върху делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те бяха обвинени в помощта, оказана на Бизюрев да зарови тялото на убития Малинов и да се укрие. Стартирането на делото срещу близнаците от Цалапица беше отложено, като се реши да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура.

 

Рангел Бизюрев беше обявен за международно издирване след избягването си веднага след убийството през предишната година. Той остана в неизвестност за няколко месеца, преди да бъде заловен в Дания през декември.

 

С този окончателен ще се отвори нов етап в правосъдната процедура, който би могъл да донесе светлина върху случая и да даде отговори на въпросите, които в продължение на дълго време оставаха без разрешение.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 4 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още: