Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Какво се случва в Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2

Реалити предаване в онлайн пространстовото, което се гледа от млади и стари. Има за цел да подпомогне инфлуенсъри и да увеличи броя на последовтелите им. С награда от 20 000 лева, която накрая ще отиде при победителя. Двамата водещи Павел Колев и Ицака често са наричани Иван и Андрей на Интернета.   

 

Епизодите са в понеделник и четвъртък от 19:00 часа в платформата YouTube

 

 

Участници в Къщата на Инфлуенсърите:

 

  • Александра Гърдева

  • Анджела Ташева

  • Андрей Кумбаров (Кумбата)

  • Вероника Манова (Ронси)

  • Веселка Маринова

  • Габриела Великова

  • Георги Петков (Gosh DaVibe)

  • Данаил Чолаков (Dido D)

  • Димитър Марианов (MarianOFF)

  • Елеонор Петрова (Grande)

  • Ива Иванова (Ивка Бейбе)

  • Людмил Блек (Котарачето)

  • Персиян Петров (PersiArmy)

  • Томас Нацидис

 

Водещи: Павел Колев и Христо Стефанов

Продуценти: Павел Колев, Христо Стефанов, Петър 

Глас зад кадър: Антоан Петров

Локация: комплекс Делта Хил (Delta Hill Sunny Residence Park) 

Канал в YouTube: Pavel Kolev & Icaka 

Престой на участниците: 30 дни  

Награда: 20 000 лева

 

Миналогодишен победител: Ева, която раздели наградата си със Сандев (половинката на Стела)

 

Къщата на Участници Инфлуенсърите сезон 2 Павел Колев и Ицака

 

В Къщата на Инфлуенсърите влизат за втори път 14 участника, които са микро и нано инфлуенсъри, ютубъри и известни на публиката лица от други реалити формати. Това е първото подобно шоу в YouTube от такъв висик ранг за България. 

 

Къщата на Инфлуенсърите сезон 2 Павел Колев и Ицака

 

Снима се през пролетта и се излъчва цяло лято, когато няма други формати и така увеличава значително аудиторията си. Зрителите са между 8 и 58 години. 

 

Няма точно определен брой епизоди и всичко зависи от случките между участниците и техните взаимодействия по време на престоя им в Къщата. 

 

 

Александра Гърдева

 

Позната на зрителите от "Ергенът 1" по бТВ (bTV), където изпъкна с конфликта си с Виктория Капитонова. В този реалити формат бяха сблъскани като антагонист и протагонист Александра и Виктория. Като ролята на добрата героиня беше дадена на Алекс. В сезон 1 на Къщата на Инфлуенсърите участваше Виктория Капитонова, която показа друго по-смирено и усмихнато лице пред аудиторията. 

 

За момента до епизод 29 Александра показва своя нрав като неуравновесен човек, който се крие зад емоционалността си. Повечето от поддръжниците на Алекс в "Ергенът" се отдръпнаха от мнението си, заради непрестанните й избухвания и крайните й мнения по наречените от нея морални казуси. 

 

Александра Гърдева участник в Къщата на Инфлуенсърите

 

Според изказвания в някои интервюта на Александра Гърдева в Къщата на Инфлуенсърите са я показали в негативна светлина, но все пак ролята на едно риалити е да се показва реалността. Тоест ако тези избухвания не са съществували, то те е нямало как да се покажат.

 

Емблематичен за сезона е грандиозният скандал между Алекс и Ронси (Вероника Манова), където личеше повече истеричното викане и крясъци вместо тезата на двете страни. Докато Ронси запази самообладание до някоя част на спора, то Александра достигна до крайности и доста високи децибели. 

 

Според някои зрители Александра има висок морал, според други има нестабилна нервна система, но където и да е истината всеки сам може да направи своя извод от всичко видяно във видеата.   

 

Още от началото Александра твърдеше, че има надмощие над останалите във всяка ситуация дори и в готвенето, тъй като казваше, че е най-възрастната и най-мъдрата. 

 

Александра Гърдева се занимава с психология, инфлуенсър е и прави различни колаборации в снимки за различни брандове. 

 

В някои от епизодите се прокрадна неин въпрос: “Какво е паник атака?” Част от зрителите останаха потресени и обсъждаха до колко наистина този въпрос е подходящ за човек, занимаващ се с психология. Самата тя в своите социални мрежи се определя като Хипнотерапевт и Психотерапевт. Настоява за морал и доброта, които за съжаление почти не видяхме от нея до момента в този експеримент. 

 

Но дали моралът съпътстван с истерия и крясъци е най-добрият пример за младото поколение и подрастващите зрители? Кое е морално и кое не е морално в това да си целеутремен и постигаш целите си? Какво за всеки един човек означава победа на всяка цена и дали "Целта оправдава средставата?".

 

Физическата подготвеност и качества на Александра са на завидно високо ниво, което тя показа в динамиката на повечето от игрите. 




Анджела Ташева

 

Анджела е известна само в средите на ОнлиФенс (OnlyFans). В Tik Tok има над 163 000 последователи в момента. Нейната част от инфлуенсърството е по-скоро в негативен аспект, показващ как с показване плът и непристойни, според повечето хора на тази Земя действия, можеш да печелиш добри пари. 

 

Мотиви за номинации и за изгонването й от Къщата бяха основно неприличните й занимания. Основен опонент й беше Перси, който доста ясно обясни, че се е опитал да й даде кредит на доверие и да я възприеме като личност без дейността й в живота. Въпреки това нейната експлозивност и постоянно говорене по темите "за възрастни" са го накарали да я номинира. 

 

Според нейните думи печели между 5000 и 9000 лева месечно, което е значително над средния доход за страната.

 

Голяма част от полемиките и разговорите около нейната личност са свързани с това, че можеш да практикуваш този “занаят” до време и докато все още си млад. Това беше част от тезата на Флора (също активен инфлуенсър и водеща по БНТ), по време на участието й в подкаста "Ще си кажат" на Павел Колев и Ицака като гост.  

 

Анджела Участник в Къщата на Инфлуенсърите

 

В Къщата на Инфлуенсърите Анджела се показа като шумна, нетактична и с неизслушваща мнението на останалите. Винаги има мнение по всеки въпрос и основните й доводи се изразяват с надвикване на опонента. 

 

Най-близка в Къщата стана с Гош, а след излизането й двамата започнаха проект за песен. 

 

В Епизод 28 имаше игра за връщане на отпаднал участник и тя спечели след светкавично решаване на сложен геометричен пъзел във финалната част на играта. 

 

По време на Куиз (Викторина с въпроси) с инфлуенсърите от АлоБГ (AloBG) тя също спечели първо място, което показа или знанията й, или късмета й, оставяме това решение на зрителите. 

 

Още със завръщането си обратно в Къщата на Инфлуенсърите тя беше човекът, който направи нарушение и взеха от общият бюджет 1000 кредита, което веднага ядоса останалите участници. 

 

В Къщата на Инфлуенсърите има общ седмичен бюджет под формата на кредити, с които пазаруват храна и нужните им неща за седмицата. Понякога след нарушение на правилата те получават наказания с отнемане на кредити, а в други случаи изпълняват определени предизвикателства, за да спечелят допълнителни кредити. Така баланса до края на седмицата се изравнява и не винаги имат недостиг на храна. 

 

Тъй като храната за седмицата в Къщата зависеше изцяло от кредитите повечето инфлуенсъри не останаха доволни от прегрешението на Анджела. 

 

От Анджела остана и крилата фраза "Или той не може да свири на аРкУрдеон или просто е пукнат някъде", която ясно показва пропукванията в образователната система и четенето на книги като средство за самоусъвършенстване. 

 

Андрей Кумбаров (Кумбата)

 

Известен най-вече през канала си в YouTube с гейминг в сферата на ротативките и казино игрите, както и с местожителството си в квартал Люлин (град София).  

 

Показва весел характер, приятна комуникация и завидно чувство за хумор. Неговият образ може да се определи като положителен герой и част от неформалната или пък формална коалиция на КПД, както самите трима участници в нея се самоопределиха. 

 

Там влизат Кумбата, Перси и Митко (Димитър), като инициалите им са в основата на тази абревиатура, която до сега се свързваше само с Коефициент на Полезно Действие. 

 

 

След веселите шеги и изцепки на КПД има шанс тези инициали да станат известни сред най-младите зрители и те да ги запомнят и за училище. Като припомняме отново: 

 

КПД е Коефициент на Полезно Действие, което се измерва в проценти (%). Изразява ефективността на система, която служи за преобразуване на енергия. 

 

Кумбата също е хазартна личност, която представя това в каналите си. Маркетолозите и рекламистите знаят, че има много регулации и трудности при рекламата на хазартните игри в интернет и сайтове за залози. Поради тази причина да си инфлуенсър в тази ниша е доста доходоносно. 

 

В повечето сайтове е забранено с вътрешни правила или пък по морални подбуди да се рекламира хазарт, като най-тежки са санкциите от КЗП, където са поставили редица трудни за изпълнение условия. 

 

Известна случка в Къщата на Инфлуенсърите с Кумбата е моментът, в който имаше коалиция срещу него и с регулиран вот той получи много гласове за изгонване от Къщата. Този казус и скандал извади от него емоции, които никой от публиката не очакваше. 



Вероника Манова (Ронси)

 

Ронси е участник, който ще остане в историята на интернет предаването със стратегическия си дух и с оплетените схеми. През цялото време тя има своя цел и говорейки на публиката през стаята за интервюта тя разказваше за това какво иска да постигне и как играе играта по подобие на вече известните ни Сървайвър (Survivor) и Игри на волята. 

 

Публиката не харесва Ронси поради няколко причини: Смятат я за задкулисен играч. Смятат, че е интригант и че не е искрена. Според някои тази игра трябва да се играе само искрено, а според други няма по интересен аспект от това да оплетеш в мрежите си всички и накрая да спечелиш формата със собствените си целенасочени усилия. 

 

Вероника Манова Ронси Участник в Къщата на Инфлуенсърите

 

Скандалите на Ронси с Алекс и с Габриела Великова ще останат като емблема. Въпреки, че изглежда като мила блондинка, Ронси има потенциал да бъде кукловодът в този формат. Това обаче я поставя в опасност да бъде номинирана и изгонена, тъй като вече част от схемите, идеите и действията й бяха разкрити. 

 

Тя беше част от Коалицията на Дидо, която обаче в последствие се разпадна, а и се оказа, че по-скоро тя е била нейния двигател. 

 

Целта на Ронси е да гони силни играчи и да върви напред към спечелване на формата. 

 

Ронси има над 77 000 поседователя в Инстаграм и качва съдържание за млади майки, заради дъщеричката си София, която понякога влиза в предаването. 



Веселка Маринова

 

Известна в ТикТок (TikTok) с провокативни видеа и като Мис Плюс Сайз модел. Името й съвпада с друга реалити участничка, която е и победителка във Фермата. 

 

В предаването тя се показа като добър човек, който би искал да бъде искрен към всички, което я заплете в редица интриги. 

 

Веселка Маринова Участник в Къщата на Инфлуенсърите

 

Според голям брой от участниците тя е създала интриги и е използвала информация, за да подобри отношенията си с определени участници. Всъщност гледайки обективно като зрител Веси показа по-скоро неяснота и незнание как да комуникира с различните типове хора, което повече създава въпроси относно емоционалната й интелигентност. 

 

Беше елиминирана първа и съвсем в началото на предаването. При повторната игра за влизане беше на косъм да се завърне, но завърши втора. 

 

Остана известна с това как заедно с Котарачето счупиха леглото. 

 

Беше индиректно нападната заради теглото си от Томас, както и подценявана в отборните игри. 



Габриела Великова

 

Известна от реалиити предаването по бТВ (bTV) Ергенът 2, където блесна с изказването, че Дева Мария е зачената от Исус. Тя твърди, че това е неволна грешка и лапсус. 

 

Нека припомним какво означава Лапсус: 

 

Неволна грешка, още наричана лапсус, парапраксис, е грешка в речта, паметта или физическите действия, която се интерпретира като появяваща се поради смущение в някои несъзнавани (динамично потиснати) желания, конфликти или упражнение на мисленето. 

 

Габриела Великова Участник в Къщата на Инфлуенсърите

 

Габриела великова е Мис Русе и притежава Сертификат на Гинес за участието си в рекордно модно дефиле. Определя себе си като моден предприемач и гради свой собствен бранд за елегантни женски дрехи.

 

В Къщата се приобщи сравнително бавно, като в игрите се показа също сравнително некомбинативна и комплексна. Имаше моменти, в които тя отстояваше мнението си и не променяше решенията си в зависимост от общото мнение. Както самата тя се определи не е привърженик на стадното мислене и следването на тълпата. 

 

Габриела също е един от отпадналите вече участници, с което възможността й да спечели играта и състезанието изчезна. 



Георги Петков (Gosh DaVibe)

 

Този участник с визия и държание на младия канадски певец Джъстин Бийбър (Justin Bieber) даде заявка още с влизането си на Дон Жуан и сваляч, но така и не успя да разгърне тази своя същност. Гош беше най-близък с Анджела, с която продължиха да комуникират след Къщата, като обявиха че ще правят обща песен.

 

 

В последствие стана нещо като скандал между тях, а името на Гош започна да се свързва с ново бъдещо реалити - Намери Любовта, където за него ще се състезават 20 претендентки. 

 

Показа своя чил характер в Къщата. Беше на мнение, че трябва да има мъжка коалиция, но излезе от Къщата сравнително в начален етап.




Данаил Чолаков (Dido_D)




Дидо е участникът с непреодолим хъс за победа, стратегическо мислене и триизмерно осъзнаване на картинката в дългосрочен аспект. Той показа, че не умее да губи. Желае винаги да е подготвен. Винаги да бъде коронясан с награда и да бъде номер едно. Обръщаше внимание на всяка секунда, причина и детайл в игрите.

 

Въпрема Къщата на Инфлуенсърите като игра и през цялото време изчисляваше гласове и измисляше ходове, с които да накара някои от участниците да гласуват срещу други. 



Нетактичността му по време на игрите и желанието му да спечели на всяка цена му спечелиха доста негативни коментари от зрителите. Докато в началото беше всеобщ любимец започна да се превръща в мрънкащ участник, който все пояснява и изяснява нещо дребно. 

 

По време на играта “Страх”, в която имаха съприкосновение със змии, плъхове, червеи и всякакви гадинки той изпадна в истерия, в момента в който върху лицето му изсипаха двадесетина огромни мадагаскарски съскащи хлебарки.    

 

Дидо е известен с гейминг канала си в YouTube. 



В много от коментарите е обвиняван, че е нечестен и задкулисен, но всъщност само той успя да играе играта с мисъл и с ясни цели. 




Димитър Марианов (MarianOFF)

 

Лице, което ни е известно със своята музика и с колаборацията си с Тото от СкандаУ, който наскоро беше кенсълнат. По време на престоя и участието си показа, че е справедлив и желае доброто на всички. Понякога получаваше някакви спорадични нервни моменти, в които по-скоро му беше скучно и давеше мъката си в игри с КПД отбора си. 

 

Игрите по подобие на Jack Ass, за които продуцентите на предаването Павел и Ицака многократно предупреждаваха да не правим това вкъщи. 

 

Горяха окосмяването на Перси с дезодорант, подстригаха косите и брадите си, играха сценки и всичко това в името на мисии за спечелване на кредити за седмичния бюджет на групата. 

 

В една от Игрите Мариянов, който така или иначе има къс фитил, запали по адрес на Дидо. Мариянов дочу, че Дидо казва Черно Тото и реши, че го наричат Черния Тото (от СкандаУ), а всъщност ставаше дума за недоразумение, в което говореха, че ще залагат на черно като прочутото Черно Тото във футболните среди. 

 

Скандалът завърши с прегръдки и двустранни извинения. 

 

В един от епизодите на Къщата на Инфлуенсърите Мариянов сподели, че е очаквал да остане много по-малко и оценя всеки един ден прекаран в Къщата. Целта му е била да увеличи последователите си и да покаже истинското му Аз.




Елеонор Петрова (Grande)



Елеонор е по-малката сестра на Йоанна Петрова, която беше участничка от Сезон 1 на Къщата на Инфлуенсърите. Двете имат танцувална школа и преподават танци. Наскоро създадоха и общия си канал Ada & Raya Podcast в YouTube, в който тъмнокосата Елеонор се съпоставя с Ада, а русокосата Йоанна се определя като Рай. 

 

По време на престоя си в Къщата Елеонор Гранде плака за свои и чужди кавги. Потърси приятели и приятелки сред съквартирантите и беше лесно манипулируема от някои от участниците. 

 

Желанието и да бъде в коалиция всъщност я заплете в редица интриги и разговори, от които тя трудно можеше да излезе суха и неопетнена. 

 

Беше определена като най-добре гримираното момиче в къщата и имаше кратък романс с Томас, който приключи в деня, в който започна тъй като Томас беше изгонен от Къщата след гласуване и явни номинации очи в очи. 




Ива Иванова (Ивка Бейбе)

 

Ивка беше човекът, който възпие ролята на вътрешен ко-водещ и през цялото време влизаше в роли, от които не ставаше ясно какво точно мисли. 

 

Безкрайният пакет от заучени фрази, цитати от песни и шумни сексуални намеци бяха лайтмотива на нейното участие. Въпреки Маркетинговото си образование и обширните си знания, от които Ивка успя да покаже сравнително малка част, тя взимаше вниманието с незначителни теми и секс разговорчета. 

 

Вероятно е “завладяла” публиката със спането гола или с непрестанното преобличане пред всички, което обаче зрителите така и не видяха, поради замъгляване на кадрите. 

 

Дикцията и неизговарянето на цели думи съпътствани с провлачване и заличаване на гласни и съгласни изправят пред трудности зрителя, който би поискал да я разбере, но пък фразите бяха заучени и комерсиално масови следователно не беше толкова трудно да се сети човек какво иска да каже Ивка. 

 

Участието й до момента протича като треторазрядна реклама на дюнери. Толкова пропилян потенциал, а толкова много “ефирно” време. 

 

Тя беше инициатора за сериала, за Гласът на Къщата, за много от разговорите за секс, но все пак остана като бекграунд.  



Людмил Блек (Котарачето)

 

“Хайст, Котарачета!” влезе в Къщата на Инфлуенсърите със скандална визитка и заявка за ежедневни скандали. Котарачето, както предпочита да го наричат, показа сравнително благ характер. Тихо отношение към хората около него, примесени с малко хендмейд дрешки, съотворени лично от него направени за влизането му в Къщата. 

 

Във времена на ЛГБТ култура, Прайд по улиците на София и други подобни плесници от обществото очакванията към Котарачето бяха предимно тежки фрази, крайни мнения и безцеремонност.  

 

Негативните му черти като това да влиза в коалиции или да издава коалиции някак си минаха между капките благодарение на неконфликтния му натюрел.  

 

Мазането му с торта върху задните му части във визитката и визията на модерния Сам Смит вероятно са част от него, но освен целувката с Гош и странната игра с правене на пица зад Мариянов, той не показа шумен и безкомпромисен характер. По скоро беше веселата “мила” част от задкулисието. 



Котарачето е известен с това, че е известен. Основния му канал е ТикТок и той често казва, че очаква да бъде нападан от хората. Занимава се с правене на торти. 

 

Все пак не може да не кажем, че е скрита лимонка и е част, а понякога и двигател на почти всички скандални процеси в къщата. 




Персиян Петров (PersiArmy)

 

Още с влизането си Перси показа, че няма невъзможни неща. В началото направи впечатление на безцеременна личност като се съгласи да туърква по прашки пред всички за една бутилка алкохол. В последствие личността му се разгърна като супер весел и безкрайно саркастичен човек, който е душата на компанията. Основател и почетен член на КПД в същината, на която бяха лудориите и изцепките, които довеждаха до смях през сълзи цялата аудитория. 

 

Емблематичен момент беше, когато стана ученик по маниери. Наистина неговия “финес” от високо ниво не остана незабелязан. 

 

Перси се оказа човек с по-висок морал от така наречените самоопределили се “моралисти” в къщата. Осъди държанието и “работата” на Анджела в къщата и извън нея. Не остана безучастен и защити близкия си приятел Кумбата и поде контраатака на коалициите. Намери начин да разпита Елеонор и Ронси и ги накара да му кажат истината. 



Занимава се с дейли влогинг и гейминг. Има жена и дете и е от Монтана. 




Томас Нацидис

Томас е познат като участник и полуфиналист от Игри на волята. Силен в игрите, привърженик на стратегиите, тих и възприемчив. 

 

Наказателните гласове, които получи бяха подкрепени с аргумента, че е подмолен, тих и потаен. 

 

Играта на Томас беше интересна до толкова, че най-емблематичното му в участието е острата реплика към Веселка в буса: “Ей, леко да не обърнеш буса.”

 

Фамилията му беше предпоставка за по остър нрав и силен характер, докато той основно показа аналитичен ум, изчакващ събитията и взимащ най-доброто от тях без да се бърка или да пречи. 

 

Казваше когато някой не е прав, беше един от стратезите и показа искра в игрите. 



В заключение:
Нищо не е такова, каквото изглежда и първоначалното мнение за хората не винаги се оказва вярно. А вие какво мислите за участниците тази 2023 година в Къщата на Инфлуенсърите?

 

 

Къщата на Инфлуенсърите Сезон 2, Епизод 30

 

Вижте победителя и финалът на Къщата на Инфлуенсърите 

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 1598 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

Всичко важно за разказа “Ветрената мелница” от Елин Пелин

Всичко важно за разказа “Ветрената мелница” от Елин Пелин

Изкуство
Хипноза и хипнотерапия: Мощни инструменти за самоусъвършенстване и благополучие

Хипноза и хипнотерапия: Мощни инструменти за самоусъвършенстване и благополучие

Здраве