Разкритие на схема за имотни измами в София

Разкритие на схема за имотни измами в София

Разкритие на схема за имотни измами в София: Задържан адвокатски сътрудник

 

Специализираната дирекция "Вътрешна разузнавателна дейност" (СДВР) е успешно разбила организирана група, занимаваща се с измами в областта на имотите в столицата. По случая е бил задържан адвокатски сътрудник, който се представя като ключова фигура в извършването на престъпленията. Новината беше обявена в студиото на "България сутрин" от адвокатът Росен Рашков, който коментира развитието на случая.

 

Според информацията от СДВР, групата е била под наблюдение през последните няколко месеца, като са извършени задълбочени разследвания и събирателна информация. Едно от ключовите лица в схемата е адвокатски сътрудник, чието задържане сега предизвика интереса на обществото.

 

В изявлението си адвокат Росен Рашков подчерта, че имотните измами са сериозен проблем, който продължава да се развива с годините. В случаите, които той коментира, често се злоупотребява с възрастни хора, лишени от подкрепа и наследници. Фалшиви документи, като неистинско удостоверение за брак и саморъчно завещание, се използват за утвърждаване на фиктивни наследници.

 

Адвокатът обаче предупреди, че въпреки каквито и законодателни промени да бъдат предприети, "престъпният човешки ум ще измисля нови способи". Той подчерта необходимостта от по-тежки наказания особено, когато става въпрос за възрастни хора и изрази убеждението си, че образователните кампании играят ключова роля в предотвратяването на подобни престъпления.

 

"Трябва да се предвидят по-строги наказания за тези, които се възползват от уязвимите граждани. Този проблем съществува вече 20-30 години, и важно е законодателят да реагира и въведе по-ефективни мерки." добави Рашков.

 

Разкритието на схемата за имотни измами подчертава необходимостта от постоянен надзор и сътрудничество между различните институции срещу организираната престъпност в България.

Автор: Admiral Newspaper Admiral Newspaper 20 Пъти прочетена

0 коментари

Оставете коментар

Най-четени

Прочети още:

39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

39 млн. лв. доплащане за земеделските стопани по украинската помощ

Инвестиции
Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Тото Котуньо ни напусна на 80 години

Свят
Франция: Изменения на имиграционния закон

Франция: Изменения на имиграционния закон

Политика